Neopakovatelná elektrizující atmosféra, bouřlivá kulisa, zápas s velkým nábojem. Tohle všechno bude k vidění při čtvrtečním utkání skupiny G Evropské ligy v plzeňské Doosan Areně.

Fotbalisté domácí Viktorie v něm hostí izraelského šampiona Hapoel Beer Ševa v čele s českým útočníkem Tomášem Pekhartem.

„Zápasy Evropské ligy, to je taková třešnička na dortu. Věřím, že si fanoušci zápas nenechají ujít. Utkání má velký náboj, pro nás je to klíčový zápas v boji o postup ze skupiny,“ láká fanoušky do Doosan Areny kouč Viktorie Pavel Vrba.

„Věřím, že uhrajeme takový výsledek, který nás ponechá ve hře o postup. Případná další bodová ztráta by nás hodně bolela a boj o postup by pro nás byl už velice složitý,“ uvědomuje si plzeňský kouč.

Ilustrační foto
Mohutný finiš Talentu na body nestačil

Informace o soupeři čerpal trenér Viktorie Pavel Vrba kromě jiných zdrojů i ze zápasu prvního kola skupiny, ve kterém si Beer Ševa připsala tři body za vítězství 2:1 nad Luganem.

„Byl to vyrovnaný zápas, oba soupeři prokázali kvalitu. Beer Šeba se ale dokázala prosadit střelecky – vedla 2:0 a ještě neproměnila penaltu, takže vyhrála zaslouženě,“ míní kouč Viktorie Plzeň.

Beer Ševa je podle trenéra Západočechů silná v ofenzivě. „Má typy hráčů, kteří jsou v útočné činnosti velmi zdatní. Nebezpečné jsou i jejich standardní situace. Musíme být velice pozorní, abychom soupeři nedovolili jeho předností využít,“ upozorňuje trenér Vrba, který musí oželet služeb zkušeného obránce Davida Limberského, jenž v zápase s Mladou Boleslaví utrpěl zlomeninu lícní kosti, podstoupil operaci a jeho start je vyloučen. „Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, David hrál v poslední době výborně. Moc nás to mrzí, ale věříme, že se dá brzy dohromady a ještě nám ve druhé polovině podzimu pomůže,“ doufá Pavel Vrba.