„O to více si toho cením. Výhry zvenku ale musíte potvrdit v následujícím zápase doma, což proti Zlínu nebude jednoduché. Zlín hraje velmi dobře, má sedm bodů. Pro mě je překvapením začátku sezony,“ říká před sobotním zápasem se Zlínem kouč Viktorie Pavel Vrba.

Zlín považuje za nepříjemného soupeře. „Velice dobře a zodpovědně brání, navíc mají na hrotu nebezpečného útočníka,“ upozorňuje Vrba na urostlého francouzského forvarda Jeana-Davida Beauguela.
Na skoro dvoumetrového (196 cm) rodáka ze Štrasburku si plzeňská defenziva bude muset dát obzvlášť velký pozor.
Beauguel má výborné krytí míče, těžko se od něho odstavuje. Je platný v kombinaci a umí kvalitně odcentrovat. Jméno v české lize si udělal v barvách pražské Dukly.

V úvodu nové sezony vstřelil dva důležité góly, pokaždé v poslední minutě. V prvním kole doma rozhodl o výhře 3:2 nad Mladou Boleslaví a ve třetím kole zachránil bod rovněž doma proti Jablonci.
Zlín v létě převzal zkušený kouč Michal Bílek a jeho trenérský rukopis mužstvu svědčí. „Kromě zodpovědné defenzivy je Zlín nebezpečný z rychlých brejků stejně jako po centrech na vysoké hrotové hráče. Z této hry těží a získávají body,“ je si vědom Pavel Vrba.

Domácí zápas se Libercem sledovalo v Doosan Areně téměř jedenáct tisíc diváků a vysoká návštěva se očekává i v sobotu večer v utkání se Zlínem.

„My si na fanoušky nemůžeme stěžovat, v Plzni jsou vysoké návštěvy. Zaplněné tribuny jsou pro nás dvanáctým hráčem a já věřím, že nám pomohou i tentokrát,“ apeluje na diváky trenér Pavel Vrba.

Bude se plzeňský kouč radovat s fanoušky ze čtvrtého ligového vítězství v řadě?

Ilustrační foto
Po prohře v derby se hokejová Škoda chystá na Kazachy