Viktoriáni chtějí odčinit nezdar z pondělního klání se Salzburgem, kde i přes nadějný začátek a vedení podlehli vysoko 1:4.

Jak přiznává kouč Pavel Vrba, jeho tým dostal pořádnou facku.

„Výsledek je pro nás trošku krutý, protože kombinačně jsme za soupeřem určitě nezaostali. Nicméně je pravda, že Salzburg potrestal naše chyby, kterých jsme vyrobili trestuhodně moc, my jsme naopak naše šance využít nedokázali. Z tohoto pohledu jsme si tuto facku zasloužili," hodnotil duel kouč Viktorie Pavel Vrba.

Plzeňský lodivod nyní hledí k poslednímu přípravnému souboji, pak už se začíná naostro.

„Duelem se Salzburgem byla prakticky uzavřena příprava, se Spartakem Moskva to již bude ostrý test před soutěžními zápasy. Věřím, že nadcházející zápas zvládneme lépe především stran výsledku," přeje si Vrba.

Kádr pro nadcházející ročník je podle slov trenéra již kompletní. Pavel Vrba má nyní k dispozici třiadvacet fotbalistů.

„Posily? Pro mě osobně bude největší posílení to, pokud se na dané soupisce nebude již nic měnit. Máme k dispozici kvalitní tým, čekáme navíc na plné zapojení Hanouska nebo lehce zdravotně indisponované dvojice Řezník – Čišovský," vypočítává kouč Viktorie.

„Pevně věřím, že všichni budou plně připraveni již do prvního zápasu, ve kterém se s velkou pravděpodobností představíme v Gruzii," doufá.

A jak se v očích trenéra prezentovaly posily?

Plzeňský kouč už má v hlavě představu o základní sestavě pro nadcházející boje na evropské i tuzemské scéně, tu se však dozví nejdříve až samotní fotbalisté.

„Samozřejmě v přípravných utkáních nastupují někteří hráči více nebo méně, ale pořád zbývá do prvního soutěžního zápasu deset dní. My v každém případě nechceme nic měnit na našem stylu. Budeme hrát to, co je nám vlastní a co nám přineslo úspěch také v minulých sezonách," slibuje sympatický kouč.

Po skončení minulé sezony řeklo Plzni sbohem duo rychlohohých záložníků Pilař, Petržela, potenciálně obávaný exodus fotbalistů se ale nekonal.

„O Vaškovi Pilařovi jsme věděli dopředu, Milan měl atraktivní nabídky během posledních tří sezon a nyní odešel na základě gentlemanské dohody s vedením klubu. Naopak velmi lákavou částku za přestup Vladimíra Daridy jsme odmítli, navíc přišli noví, kvalitní fotbalisté," rekapituluje kouč.

Takovou politiku klubu pochopitelně Pavel Vrba oceňuje.

„Samozřejmě je pro mě tento nastavený trend povzbuzením. Plzeňské vedení opět dokázalo, že chce být úspěšné cestou sportovních úspěchů 
a nebude prodávat kvalitní fotbalisty za každou cenu. To je výborná zpráva pro mě i všechny fanoušky klubu," říká.

Čtvrteční duel bude pro Vrbův celek řádnou zatěžkávací zkouškou.

Spartak se může pyšnit bohatou pohárovou historií, okusil Champions League i v pohár UEFA. V minulém ročníku skončil v ruské Premier lize druhý, hned za Zenitem Petrohrad.

Zvládne Viktoria těžkou generálku před startem soutěží?

Martin Šiška