Reprezentační povinnosti si budou plnit Darida s Wágnerem (tým do 21 let), Bakoš (slovenská reprezentace) a pětici Pilař, Kolář, Petržela, Rajtoral a Limberský povolal trenér českého áčka Michal Bílek k mezistátnímu utkání s Irskem ve středu v Dublinu.

Limberský byl nominován dodatečně poté, co se v bundeslize zranil Michal Hubník.

„Pokud zranění reprezentanti budou hrát příští týden ve svých klubech, tak je to trochu zvláštní situace. Když se v minulosti zranil náš hráč, musel se i tak na sraz reprezentace dostavit. V tuto chvíli mi  ani tak nejde o naše hráče jako o princip. Uvidíme,“  říká trenér Viktorie Pavel Vrba.

Limberský si ale podle jeho názoru  nominaci do reprezentace vybojoval. „Vzhledem k výkonům, jaké předvedl v lize v Teplicích a v obou utkáních Evropské ligy proti Schalke, si nominaci zasloužil,“ míní kouč Plzně.

Připravovat se však bez osmi hráčů na utkání, které může hodně napovědět o dalším vývoji v boji titul, je pro obhájce titulu složité. „Je to komplikace,“ připouští Vrba.

„I proto jsme čtvrteční trénink posunuli až na odpolední hodiny, aby se do společné přípravy mohli zapojit i reprezentanti,“ vysvětluje Vrba.

Jeho tým promarnil v nedělním zápase s Duklou Praha příležitost snížit po klopýtnutí Sparty v Hradci Králové náskok Pražanů na sedm bodů.

Kouč Viktorie si nemyslí, že by výkon mužstva ovlivnil náročný čtvrteční zápas proti Schalke, ve kterém si hráči sáhli na dno svých sil. „Pokud by nám v závěru chyběli síly a soupeř by nás dostal pod tlak, tak se můžeme o úbytku sil bavit. Ale hráči měli v závěru dobrý pohyb, náš nápor byl drtivý. Jenže jsme  neproměnili nejméně pět vyložených šancí,“ dodává Pavel Vrba.