Na třetím místě skončil tým Viktorie Plzeň ve třináctém ročníku Memoriálu Stanislava Štrunce, mezinárodního turnaje hráčů do 19 let.

Ve svém prvním utkání na turnaji si viktoriáni poradili s mužstvem Wolverhamptonu Wanderers, které porazili 3:0. Druhý zápas už ale nezvládli, s Fürthem prohráli 0:1 a ve skupině obsadili druhou příčku.

V zápase o bronzovou medaili čekal na Viktorii Mnichov 1860, druhý tým skupiny B. Hráči německého klubu otevřeli skóre utkání, Plzeň ale dokázala ještě do konce prvního poločasu zásluhou branek Martina Suchého a Kryštofa Pavlíka výsledek otočit ve svůj prospěch. Definitivní pojistku pak přidal ve druhé půli Martin Graiciar. Viktoria Plzeň zvítězila 3:1 a o jednu pozici vylepšila své umístění z předchozího ročníku. Mnichov 1860 naopak loňské vítězství v turnaji neobhájil a obsadil čtvrté místo. Na trůnu jej vystřídal Fürth, který včera v německém finále rozstřílel Herthu Berlín 5:0.

Na posledních místech obou skupin skončily bez bodu týmy z Anglie.

V utkání o konečné páté místo Norwich City porazil Wolverhampton Wanderers 4:2.

„Šlo o špičkovou záležitost asi s vůbec nejkvalitnějším obsazením, co si pamatuji," chválil kvalitu turnaje trenér plzeňských dorostenců Jiří Kohout.

Konfrontace se zahraničními celky si cení. „Pro nás se jednalo o velice dobrou zkušenost. Je to něco jiného, než když hrajete proti českým týmům."

Memoriál se koná na počest plzeňského rodáka a fotbalové legendy Stanislava Štrunce. Skvělý útočník byl členem Klubu ligových kanonýrů, do kterého vstoupil svým stým ligovým gólem v posledním utkání prvoligové kariéry v dresu tehdejší Škody Plzeň. Největších úspěchů ale dosáhl v Dukle Praha. Odehrál i tři zápasy za československou reprezentaci.

Šimon Tittel