Plzeň měla v zápase výraznou převahu, vytvořila si šancí na tři zápasy, ale v koncovce ji buď opustilo štěstí nebo její hráče vychytal skvělý gólman Hubeš.

Viktoria nastoupila v Edenu ve stejné sestavě jako v minulém kole doma proti Hradci Králové.

Plzeň byla od začátku fotbalovější, jistější v kombinaci, s velkým nasazením a důrazem hrající Slavia spoléhala spíše na rychlé brejky.

První slibnou příležitost zápasu měl plzeňský Pilař, který se prokličkoval přes čtyři hráče Slavie a vypálil k tyči, ale gólman Hrubeš stačil v pádu míč vyrazit.

Na druhé straně se dostal do šance Škoda, který přetlačil v souboji Procházku, vnikl do šestnáctky a naštěstí pro Plzeň netrefil branku.

Po půlhodině hry mohla jít Viktoria do vedení. Přímý kop rozehrál Hrošovský na zadní tyč a Kolář ve výskoku trefil hlavou břevno. „Byl jsem v záklonu a snažil jsem se míč dostat co nejvíce dolů, ale bohužel balon skončil na břevně," litoval nevyužité gólové šance Daniel Kolář.

Vzápětí však po hrubé chybě nabídl vyloženou šanci soupeři Limberský, když hrudníkem postrčil míč k Vukadinovičovi, který se řítil ze strany sám na Kozáčika, ale plzeňský gólman jeho střelu vyrazil a na zemi ležící Hubník míč odkopl do bezpečí.

Plzeň dostala po přestávce Slavii pod tlak a v 54. minutě byla velmi blízko vedoucí brance. Limberský pronikal do šestnáctky, Nitrianský zastavil míč už v pokutovém území, jenže sudí Zelinka ´vytáhl´ prohřešek před šestnáctku a Plzeň zahrávala jen přímý kop, který trefil Procházka do zdi.

Vzápětí měl obrovskou šanci Kolář, který se po přihrávce Procházky ocitl ve skrumáži sám před Hrubešem, jenže domácí gólman jeho střelu stačil v pádu vyrazit.

Po dvou nevyužitých šancích Plzně přišel trest. Vukadinovič zahrál rohový kop ke vzdálenější tyči, kde střídající Bakoš neuhlídal Zmrhala a záložník Slavie zblízka hlavou poslal míč do sítě – 1:0.

Plzeň se nechtěla smířit s tím, že by z Edenu odjela s prázdnou a dál se tlačila před branku Slavie.
Jenže Západočechy opustilo v Edenu v sobotu večer štěstí.

Bakoš mířil z přímého kopu do tyče, střely Vaňka a Řezníka vykopl z brankové čáry Nitrianský a hlavičku Koláře zázračně ve vzduchu vyrazil brankář Hrubeš.

Když v nastaveném čase zlikvidoval nejlepší hráč Slavie gólman Hrubeš i velkou šanci Hrošovského, bylo jasné, že všechny tři body zůstanou v Edenu.

„V prvním poločase jsme měli problémy s nasazením a agresivní hrou Slavie. Nebyli jsme příliš úspěšní v osobních soubojích. Měli jsme sice optickou převahu, ale bez efektu," viděl hru svého týmu v prvním poločase trenér Viktorie Miroslav Koubek.

„Ve druhé půli, kdy jsme přebírali otěže zápasu, jsme udělali fatální chybu a inkasovali jsme rozhodující gól. Měli jsme spoustu šancí, nastřelili jsme břevno, tyč, ale fotbal je o chybách, my jsme jednu udělali a pykali za to. Soupeř byl enormně bojovný a přálo mu i štěstí," dodal trenér Koubek.

Domácí kouč Miroslav Beránek po zápase přiznal, že cesta jeho týmu za vítězstvím nad Viktorií nebyla vůbec snadná. „Zápas byl pro nás nesmírně obtížný, protože Plzeň má výborný a velice fotbalový tým. My jsme její hře čelili kompaktní obranou, maximální bojovností a snažili jsme se o rychlé protiútoky. Věděli jsme, že Plzeň má potíže při obranných standardních situacích a nakonec jedna taková situace zápas rozhodla," uvedl spokojený trenér Slavie Miroslav Beránek.

 Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0). Branka: 66. Zmrhal. Rozhodčí: Zelinka - Jiřík, Hock. ŽK: Nitrianský, Baéz, Latka, Škoda, Vujadinovič. - Procházka, Hořava, Hubník. Diváci: 11 003.

Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Bílek, Juhar - Baéz (90. Kodr)- V. Vukadinovič (85. Petr), Zmrhal, Gecov (63. Dobrotka), M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Viktoria: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský – Hořava (71. Vaněk), Hrošovský - Petržela, D. Kolář, Pilař (85. Tecl) – Chramosta (63. Bakoš). Trenér: M. Koubek.