Začátek zápasu proti celku druhé bundesligy SpVgg Greuther Fürth byl posunut o hodinu, hraje se od 18.00 hodin.

Fürth je stabilním účastníkem druhé nejvyšší německé soutěže. V sezoně 2011/2012 si dokonce vybojoval postup do první bundesligy. kterou ale po roce opět opustil.

Viktoria se s Führtem utkala v přípravě už před čtyřmi roky a podlehla mu 0:1. V minulé sezoně skončil Fürth v druhé bundeslize na osmé příčce.

„Na zápas se moc těším, zatím jsem toho ve Viktorce moc neodchytal. Jsem plný očekávání,“ svěřil se Aleš Hruška, který přišel do Plzně v rozběhnuté přípravě z Příbrami.

Klubový autobus s výpravou fotbalistů Viktorie Plzeň přijíždí do Westendorfu.
Viktoria je ve Westendorfu, příprava může začít

Dalšími soupeři Viktorie budou dva kvalitní soupeři, druholigový anglický celek Wolverhampton, a účastník Premiere League, mužstvo Watfordu.

„Vždycky je lepší hrát proti těžkým soupeřům, takové zápasy vám něco ukážou,“ míní brankář Viktorie.

Za kvalitní test považuje přípravné zápasy na soustředění v Rakousku i Jan Kovařík. „Navíc je vždycky lepší hrát než trénovat. Moc se na zápas těším a věřím, že do série tří utkání vykročíme vítězstvím,“ přeje si Jan Kovařík, který si jako záložník zvyká na post levého obránce.

„Velký rozdíl mezi oběma posty nevidím, v obraně je to ve Viktorce podobné jako v záloze. Trenér Vrba po obráncích chce, aby hodně podporovali ofenzivu, což mně vyhovuje,“ říká fotbalista s velmi nebezpečnou levačkou.