Tedy stejné soutěže, jakou hraje viktoriánské béčko, což by mohlo svádět k podcenění. „Je to cesta do evropských soutěží. Myslím si, že každý v klubu má jasno, že nejde o nějaké doplňkové utkání, ale o soutěžní. A v takovém zápase jde vždy o hodně,“ prohlásil asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš.

A podobný hlas zní i z hráčské kabiny Viktorie.

„Pohár rozhodně nebereme na lehkou váhu, už loni jsme ho chtěli vyhrát, ale Sparta nás zastavila v semifinále. Tak to zkusíme letos, je to další z cest do Evropy,“ prohlásil v nedávném rozhovoru pro Deník 25letý záložník Lukáš Kalvach, který letos zatím odehrál za Viktorii plnou porci minut.

Dá se tedy čekat, že zrovna dnes by ho mohl trenér Adrian Guľa pošetřit.

Ale je otázkou, koho postavit místo něho, když minule proti Liberci postrádal kvůli zdravotním problémům hned sedm hráčů (Kovařík, Kopic, Hybš, Káčer, Hořava, Čermák a Hejda).

„Čermákův stav se výrazně zlepšil, také Miro Káčer je blízko návratu,“ vypočítával slovenský kouč v plzeňských službách. Hrát už může i Havel, jenž měl trest za čtyři žluté karty.

Jenže z duelu s Libercem si zase odnesl ošklivý šrám Limberský, který musel na šití, a vyloučený byl Kaša. Je tedy možné, že dnes nastoupí obrana složená z mladíků – Koželuh, Hranáč, Míka a na pravé straně Havel.

„Na zápas bude připraveno osmnáct nejlepších hráčů, kteří jsou momentálně k dispozici,“ doplnil Bakoš.

FK Přepeře.
Vrchol s rozpaky. Přepeře přišly o čtvrt milionu a ještě k tomu platí

FK Přepeře už v MOL Cupu přešly přes dva soupeře, doma porazily 3:1 druholigový Varnsdorf a pak vyhrály i ve Vysokém Mýtě 2:1. Odměnou hráčům bude dnešní zápas s plzeňskou Viktorií, kterou by samozřejmě raději přivítali doma. Ale kvůli počasí a nutnosti hrát na přírodní trávě musí do Plzně.

Zajímavou personou na soupisce FK Přepeře je 44letý gólman Marek Čech, který si v barvách plzeňské Viktorie zachytal v sezoně 2011/2012 Ligu mistrů, mj. i v Barceloně nebo proti AC Milán. V této sezoně za Přepeře ještě nenastoupil, jedničkou mezi tyčemi je Filip Truksa.

Ale v sobotu se v Doosan Areně radoval z vítězství 2:0 jako trenér brankářů Liberce.

Potvrdí ve středu Viktoria roli jasného favorita?

FK Přepeře

Klubová historie týmu z obce u Turnova, která má necelou tisícovku obyvatel, se píše až od roku 2013, i když první sezonu odehrál současný FK Přepeře ještě jako béčko Semil.

Začínal v nejnižší okresní soutěži, ale každý rok slavil postup, i když z krajského přeboru to bylo v sezoně 2017/18 až z 2. místa, ale zato se 101 vstřelenými brankami.

I v divizní skupině C jim stačila na postup druhá příčka, v minulé, předčasně ukončené sezoně byl FK Přepeře po 16 kolech ČFL na desátém místě. Loni na podzim byl po osmi kolech dokonce třetí.

Nejlepším střelcem týmu je liberecký odchovanec Martan, ligové zkušenosti mají i Knejzlík s Bulířem, z polského Zabrze přišel záložník Zaradny.