O všechny trefy se postaralo šest různých střelců. „Poslední zápasy nám výsledkově nevyšly, proto jsem rád, že jsme to zvládli takovým způsobem. Potřebovali jsme to. Těší mě, že se prosadili ti, co už dlouho nedali gól, pro ně je to taky velmi důležité. Před Slováckem nás tohle posílí,“ uvádí na stránkách Viktorie Plzeň Michal Bílek. „Navíc jsme zase téměř kompletní, zdravotní stav kádru je dobrý,“ těší trenéra.

Jako první se střelecky projevili hosté, když se Roman Květ pořádně opřel do balonu ze standardní situace, ale navrátilec do brány Jindřich Staněk jeho pokus pokryl. Za to viktoriáni hned svoji úvodní šanci využili. Po krásném centru od Aleše Čermáka se hlavičkou prosadil další navrátilec do základní sestavy Luděk Pernica. 

Plzeň - Bohemians 6:0

FC Viktoria Plzeň
Staněk – Havel (71. Kaša), Pernica, Hejda, Sýkora – Bucha (82. Káčer), Kalvach – Kopic, Čermák (60. Šulc), Mosquera (60. Kayamba) – Beauguel (60. Chorý)

Bohemians Praha 1905
Bačkovský – Bartek, Köstl, Jindřišek, Kovařík (60. Vala) – Dostál, Levin, Květ (88. Ugwu), Novák (75. Vacek) – Keita (46. Koubek), Puškáč (60. Necid)

statistiky
Branky: 10. Pernica, 31. Kopic, 36. Mosquera, 62. Bucha, 64. Sýkora, 79. Kayamba, Rozhodčí: Berka – Paták, Antoníček

Diváci: 1000

Podívejte se, jak to vypadalo na plzeňském náměstí den po zrušení trhů.
Podívejte se, jak to vypadalo na plzeňském náměstí den po zrušení trhů