„Cottbus je sice v tabulce poslední, ale bundesligové týmy mají svou kvalitu. Bude to silný soupeř a pro naše hráče ten nejlepší test. Hlavně pro ty, kteří mají pocit, že by měli hrát v základní sestavě,“ říká kouč Viktorie Stanislav Levý.

Šanci proti Cottbusu dostane i Jaromír Šimr, který do Plzně přestoupil před dvěma týdny z nizozemského Excelsioru Rotterdam, ale v dresu Viktorie v české lize zatím ještě nenastoupil.

„U mě není důležité, jestli je hráč mladý či starší nebo jaké má zkušenosti. Rozhoduje jedině výkon. A Šimr mě zatím nepřesvědčil natolik, abych ho do sestavy zařadil na úkor někoho, kdo výkonnost má. Hrál dvakrát za béčko a v pátek dostane další šanci v utkání proti Cottbusu. Je jen na něm, jak ji využije,“ zdůrazňuje trenér.

V příštím ligovém utkání nastoupí Plzeň v pátek 19. října v Praze proti lídru tabulky Slavii. „Pro čtyři žluté karty nám budou chybět Smola a Trapp, takže v Cottbusu si vyzkoušíme i sestavu na utkání proti Slavii,“ dodává.

Jeho týmu podle něj hodně pomohla pondělní výhra 3:1 nad Žižkovem. „Přišla v pravý čas. Už v Ostravě a v Teplicích jsme hráli velmi dobře, ale bez bodového efektu. V utkání se Žižkovem jsme získali už i body. Pro tak mladý tým je to velká vzpruha,“ míní kouč.