Zápas začne ve tři čtvrtě na šest a půjde o hodně prestižní bitvu. Ve hře je nejen blýskavá trofej, ale i boj o sebevědomí pro záhy startující ligu.

V minulém ročníku Sparta triumfovala právě před obhájci titulu z Plzně a Viktorii porazila i ve finále národního poháru. A o to víc chtějí úřadující vicemistři Pražany na jejich půdě pokořit.

„Zápasy se Spartou jsou vždy prestižní, vyhecované a jiné to nebude ani nyní," řekl při úterním představení nových dresů Viktorie obránce David Limberský.

„Na start sezony se těšíme. Začíná zápasem o Superpohár, následně nás čeká předkolo Evropské ligy a domácí liga. Úvod bude nabitý, ale věřím, že nám nové dresy přinesou štěstí a že je v pátek pokřtíme vítězstvím," prohlásil reprezentant odhodlaně.

„Přípravné zápasy na soustředění v Rakousku nám sice výsledkově nevyšly (dvě porážky a remíza – pozn. autora), ale šlo o kvalitní prověrky a na sezonu jsme připraveni," říkal Limberský.

Očekává, že zápas se Spartou přinese kvalitní fotbal. „Doufám, že na Letnou dorazí i spousta fanoušků z Plzně, jejichž podpora nám vždy pomáhá," uvedl zkušený hráč.

Vedení plzeňského klubu hlásí, že vstupenky na zápas Superpoháru jsou stále v prodeji. Zakoupit si je lze prostřednictvím internetové sítě nebo v klubovém fanshopu ve Štruncových sadech.

„Ve Viktoria shopu si jeden fanoušek může koupit maximálně čtyři lístky do sektoru hostů," upozornil tiskový mluvčí Pavel Pillár.

Cena jedné vstupenky do plzeňského sektoru byla pořadatelem stanovena na 100 Kč. Při nákupu nebude vyžadován žádný doklad totožnosti.

Na portálech www.ticketportal.cz a www.vstupenky.fotbal.cz si lze koupit lístky i do dalších sektorů (ceny: 100, 200 a 300 Kč). „Lístek do hostujícího sektoru však pořídíte pouze v Plzni, a to až do 14 hodin v den utkání," sdělil Pillár.

Pro Viktorii bude zítřejší duel čtvrtou účastí v domácím Superpoháru a jen jednou předtím se Plzeň dočkala vítězství (2011). Zítra se družina trenéra Dušana Uhrina mladšího porve o další.