V Doosan Areně se do tréninku poprvé zapojí již ve středu.

Viktorii vedl k získání zkušeného zadáka aktuální zdravotní stav obránců Viktorie, která má na marodce krajního obránce Radima Řezníka a stopera Mariána Čišovského. „Zejména u Mariána Čišovského je doba rekonvalescence svalového zranění neznámá. Vzhledem k nabitému programu následujících dnů a týdnů jsme se tak rozhodli vyztužit střed obrany zkušeným obráncem, který se ihned může zapojit do zápasového rytmu," komentoval příchod Hubníka generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

„Roman Hubník naši představu splňuje, podmínky jeho odchodu z Berlína navíc byly i díky jednání jeho zastupující agentury SPORT INVEST Group velmi příznivé," dodal Šádek.

Podle hráčova agenta Viktora Koláře se Hubníkovi neopouštěla Hertha lehce. „Roman prožil v Berlíně nádherné roky a ještě před pár dny by ho zřejmě ani nenapadlo klub opustit, nicméně na možnost zahrát si Ligu mistrů reagoval velmi pozitivně a těší se už na nové spoluhráče ve Viktorii Plzeň," prohlásil Viktor Kolář.

Pro samotného hráče je příležitost zahrát si Ligu mistrů velkou motivací. „Německo jsme si i s rodinou zamilovali, nicméně sportovní výzva v podobě zápasů Ligy mistrů i bojů o český titul byla velmi silná," zdůvodnil Roman Hubník své rozhodnutí opustit bundesligu a přestoupit do Viktorie Plzeň.

„Je mi jasné, že v konkurenci tři velmi kvalitních stoperů Viktorie budu muset o šanci zabojovat, chci však především pomoct klubu," uvedl Hubník.

„Díky reprezentační přestávce dostanu o něco delší šanci na aklimatizaci, věřím, že do týmu zapadnu bleskově. Na návrat do Čech se moc těším," dodala nová devětadvacetiletá posila Viktorie Plzeň.