„Tomáš je velmi talentovaný fotbalista, který se o přes mladý věk stal velkou osobností Jihlavy. Chceme rozšířit kvalitu a konkurenci v rámci záložní řady a věříme, že Tomáš nám může okamžitě pomoci. Je hladový po úspěchu a takové hráče hledáme," komentoval příchod Tomáše Kučery generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Kučera začínal s fotbalem v rodném Havlíčkově Brodě, odkud přestoupil do Jihlavy. Má za sebou hostování v Hradci Králové a v nejvyšší soutěži odehrál v dresu Jihlavy 60 zápasů a vstřelil šest gólů.

„Měl jsem na výběr z více variant, nakonec jsem se ale po zralé úvaze rozhodl pro plzeňské angažmá. Z Jihlavy se mi neodchází vůbec lehce. Byl jsem zde maximálně spokojený. Byl bych ale srab, kdybych tuto velkou sportovní výzvu nepřijal," prohlásil včera fotbalista, který příští měsíc oslaví čtyřiadvacáté narozeniny.

Je synem současného asistenta Tomáše Kučery, v ligovém dorostu Jihlavy hrával se Stanislavem Teclem, Janem Kopicem či Matějem Vydrou.

Seznámení s kabinou Viktorie proběhlo rychle. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl nervózní. Věřím ale, že počáteční nervozita rychle opadne," prohlásil Kučera.

Angažmá v Plzni bere jakou velkou výzvu. „Vše se bude odvíjet od toho, jak do týmu zapadnu a jakou dostanu šanci ukázat, co umím," míní Tomáš Kučera.