Plzeň se pustila do soupeře s vervou, účinně kombinovala, dostávala Jablonec pod tlak a vytvářela si brankové příležitosti.

Skóre mohl ve 14. minutě otevřít plzeňský kapitán Roman Hubník, hrající dvoustý zápas v lize, který si naběhl na centr za jabloneckou obranu a sám před gólmanem Hrubým trefil ve skluzu tyč.

Dvě minuty na to už Doosan Arena bouřila. David Limberský šikovně uvolnil na levé straně Martina Zemana, do jeho centru se u přední tyče položil Tomáš Hořava a hlavou poslal míč do sítě.

Plzeň byla při chuti a ve 24. minutě mohla přidat druhý gól. Po centru Jana Kopice se Michael Krmenčík ocitl sám před gólmanem, ale z malého vápna mířil nad břevno. Stejný hráč předvedl parádní sólo z půlky hřiště, zbavil se tří protihráčů, ale z úhlu mířil vedle. A když spálil Krmenčík obrovskou šanci i v úvodu druhé půle, rozhodl se pro roli nahrávače. A dobře udělal. Nejdříve přihrál na druhý gól Patriku Hrošovskému a vzápětí dal třetí gól po jeho přihrávce Lukáš Hejda.

Až poté se dostal ke slovu Jablonec, Teclovu přihrávku mezi Hubníka s Hejdou poslal do sítě Doležal – 1:3.

Jablonec vycítil šanci a zlobil z nebezpečných brejků – Teclovo sólo zmařil v poslední chvíli Hubník a Trávník mířil ve vyložené šanci hlavou vedle.

Závěr už si Plzeň pohlídala.

„Jsem spokojený. Hráli jsme kvalitní zápas a dali jsme tři góly. V závěru utkání bylo cítit, že už máme v nohou hodně zápasů. Máme za sebou těžký týden, ke konci utkání už nám trochu ubývaly síly. Škoda, že jsme závěr zápasu neodehráli o trochu lépe," uvedl po zápase trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Jablonecký kouč Zdeněk Klucký uznal, že výhra Viktorie byla zasloužená. „Plzeň potvrdila svoji kvalitu, byla silná na míči, vstřelila nám tři góly. My jsme začali hrát až v 60. minutě, kdy jsme měli se silami navrch, na Plzni byla znát únava ze čtvrtečního pohárového zápasu. V první půli jsme měli ze soupeře zbytečný respekt," uvedl Klucký.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 3:1 (1:0). Branky: 16. Hořava, 53. Hrošovský, 57. Hejda - 67. Doležal. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kříž. ŽK: Kozáčik - Masopust. Diváci: 8879.

Viktoria: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada, Hrošovský - Kopic (89. Ďuriš), Hořava, eman (71. Kovařík) - Krmenčík (81. Poznar). Trenér: Pivarník.

Jablonec: Hrubý - Masopust, V. Kubista, Hübschman, Hybš - Tecl, Pospíšil (71. Mehanovič), Trávník, Jiráček, Hanousek - Doležal. Trenér: Klucký.