„Jsem rád, že jsme posílili na ofenzivním postu, kde jsme nebyli na podzim tak silní jako v minulých sezónách. Doufám, že příchodem Standy Tecla se naše útočná síla zvýrazní a že budeme dávat zase více gólů," komentoval příchod dvaadvacetiletého forvarda trenér Viktorie Pavel Vrba.

Tecl se upsal na západě Čech na tři a půl roku. Pro Tecla nebyl přestup do Plzně jednoduché rozhodnutí. „S Jihlavou jsem spjatý, byl jsem tam třináct let, už od žáků, a vždycky na ni budu vzpomínat v dobrém a přát jí jen to nejlepší. Na druhou stranu se chci ve fotbale posunout a Plzeň je klub, který pokročil o dost dál než Jihlava," uvedl Stanislav Tecl, který v jedenácti startech v podzimní části Gambrinus ligy vstřelil deset branek.

Podle zákulisních informací přijde Viktorii Teclův přestup na 20 milionů korun.

Kouč Viktorie Pavel Vrba přivítal na prvním tréninku v areálu v Luční ulici také hráče, kteří na podzim hostovali v jiných klubech. Jedním z nich je záložník Martin Fillo. „Martin měl možnost zůstat v Mladé Boleslavi, ale rozhodl se zabojovat o místo v Plzni," řekl k jeho návratu na západ Čech trenér Vrba.

Šanci dostane také další útočník David Vaněček, který na podzim hostoval v druholigovém Baníku Sokolov. „David v podzimní části v Sokolově prokázal svou kvalitu. Střílel branky, které Baníku pomohly k určitým bodům a my si ho proto stáhli do přípravy. Uvidíme, jestli bude schopen se v konkurenci našeho týmu prosadit," prohlásil Vrba.

Na čtvrtečním tréninku naopak chyběli stopeři Václav Procházka a Marián Čišovský. „Procházka má problémy s kolenem a na tři týdny je mimo, Čišovský podstoupil menší operativní zákrok, proto začne nejprve individuálně, než se zapojí do plného tréninku s týmem. Po operaci je také Hejda a Ševinskému jsme přislíbili, že mu umožníme návrat do Mladé Boleslavi, ale kvůli těmto problémům jsme to museli do 15. ledna odložit.  Na postu stopera tak teď moc možností nemáme, proto k nám přijde na testy jeden zahraniční hráč, gruzínský reprezentant," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek, který naopak za nepravděpodobný pokládá v zimě návrat Milana Petržely z Augsburgu.

„Milan se rozhodl, že v Augsburgu zůstane a popere se dál o svou šanci. Troufnu si říci, že jeho příchod do Plzně se teď v zimě neuskuteční," uvedl generální manažer Viktorie.