V pátek dopoledne si ještě pročetl čtyři desítky blahopřejných esemesek ve svém mobilu a pak už se od triumfu Viktorie v Evropské lize nad druhým celkem italské Serie A definitivně odstřihl.

Jeho myšlenky patřily od té doby už jen dnešní premiéře Plzně v jarní části české Gambrinus ligy.

„Esemeskami pro mě souboj s Neapolí skončil, hodil jsem ho za hlavu a věnoval už se jen zápasu s Brnem," potvrdil kouč Plzně.

Na poslední vzájemný souboj s Brnem nemají Západočeši ty nejlepší vzpomínky. Moravané v Plzni na podzim po výborném výkonu šokovali domácí, když vyhráli 3:2.

„Brno předvedlo v Plzni jednu ze svých nejpovedenějších partií na podzim. Velice dobře se na nás připravilo, někteří jeho hráči tady podali nadprůměrné výkony. Díky vysoké efektivitě, a jak já říkám švancarovské vyčuranosti, brali tři body," naráží na klíčovou postavu Brna trenér Pavel Vrba.

„Musíme udělat všechno pro to, abychom toho tentokrát Švancarovi tolik nedovolili. Je to pro své mužstvo v ofenzivě nepostradatelný hráč. Musíme si na něj dát pozor, určitě se bude chtít opět ukázat," varuje Vrba.

Pro jeho tým nebude snadné přepnout z Evropské ligy do domácí soutěže. Stačí jen vzpomenout už zmíněný domácí podzimní duel s Brnem, do kterého Plzeň nastoupila po vysoké výhře v předkole Evropské ligy nad Chorzówem (5:0) či porážku v Příbrami, kam jeli Plzeňané hned po utkání v Madridu.

„Česká liga je úplně jiná soutěž než evropské poháry. Je specifická v tom, že ji všichni podceňují, a pak najednou zjistíme, že není tak špatná," míní trenér Viktorie.

Západočeši budou v Brně favoritem a Vrbova družina tuto roli přijímá. "Už jsme si na to zvykli. Už to není ta Plzeň před pěti lety, ale je to úplně jiná mužstvo. Chodí na nás mnohem více diváků, jsme pro ně týmem, který je láká," říká.

Vytáhnout na Plzeň se chtějí i samotní soupeři. „Je to pro ně věcí prestiže, o to více se na nás připravují. Pro nás je to složitější, ale jsme rádi, že v takové roli jsme," přiznává.

O motivaci svých hráčů se kouč starat nemusí. „Na Brno koukáme jako na soupeře, který nám sebral tři body. A teď je chceme zpět," říká útočník Plzně Marek Bakoš.

Utkání v Brně začíná v 18.00 hodin a vysílá ho ČT sport.