Utkání posledního kola ligového ročníku mezi Viktorií a Jihlavou začalo minutou za tragicky zesnulého exviktoriána Davida Bystroně, který minulý týden spáchal sebevraždu.

Stadion vybuchl radostí už ve 4. minutě, ale Bakošův gól rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. O deset minut později se slovenský kanonýr trefil regulérním způsobem. Bakošovu střelu z hranice šestnáctky tečoval obránce Jihlavy za záda vlastního brankáře Hanuše – 1:0. Viktoria byla aktivnější, hosty držela na jejich vlastní polovině, z čehož pramenily další šance. V polovině úvodního poločasu po centru Kopice hlavičkoval Hejda do tyče a dorážka Bakoše letěla nad branku. Po půl hodině hry ztroskotal na Hanušovi nejagilnější hráč v dresu Viktorie Marek Bakoš.

Těsně před koncem prvního poločasu fanoušci roztáhli choreo s nápisem God is Bizon (Bizon je bůh). Bizon byla přezdívka Davida Bystroně. Vzpomínku na bývalého fotbalistu Viktorie doplnili skandováním Bystroňova jména.

Ve druhém poločase tempo hry ze strany Viktorie opadlo zřejmě pod dojmem výsledku ze Slavie. Až v 66. a 70. minutě spálil vyložené šance Michael Krmenčík. Na poslední půlhodinu zápasu se dostal na hřiště třetí brankář Viktorie dvacetiletý Dominik Sváček. Dvě minuty před koncem zápasu uzavřel skóre střídající Tomáš Poznar – 2:0. Fanoušci Viktorie začali skandovat „Tak jsme druhý no a co" a „Kluci děkujem".

Zdeněk Bečka (trenér Viktorie): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, přitlačili jsme Jihlavu, dali jsme branku, mohli přidat i další a asi bychom se i více uklidnili. O přestávce jsme si řekli, že druhý poločas musíme začít stejně, ale náš výkon ovlivnilo i počasí. Vedro bylo veliké a síly rychle ubývaly. Přesto jsme měli ve druhé půli další tři šance, které jsme měli proměnit, utkání bychom dohrávali ve větším laufu. Na druhou stranu jsem rád, že jsme bojovali o titul až do posledního kola. Slavii k titulu blahopřeji, v této sezoně byla o dva body lepší než my. Já ale věřím, že jí to v příští sezoně vrátíme."

Roman Hubník (kapitán Viktorie): „Před začátkem jara jsem říkal, že se o titul bude hrát až do konce a to se vyplnilo, i když to nedopadlo podle našich představ. Druhé místo je také pěkné, což po zápase s Jihlavou ocenili i fanoušci, kteří po utkání skandovali. Chtěli jsme v posledním zápase vyhrát a rozloučit se s diváky vítězstvím, což se podařilo. Závěrečné kolo ale bylo už spíše o Slavii, která si to uhrála. Boj o titul se lámal po naší remíze v Jablonci, kdy jsme po vyhraném prvním poločase ztratili dvoubrankové vedení. Slavii k zisku titulu gratuluji. Teď si odpočineme a pak se musíme dobře připravit na další sezonu."

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): „Nastoupili jsme se šesti zdravými hráči základní sestavy, na lavičce jsme měli mladíky z juniorky. Odehráli jsme z naší strany dobrý zápas, škoda, že jsme inkasovali dva góly. Mrzí mne, že jsme neproměnili alespoň jednu z našich brejkových akcí."

Góly: 14. Bakoš, 88. Poznar. ŽK: Urdinov. Poločas: 1:0. Diváci: 10 493.

Viktoria: Bolek (62. Sváček) – Matějů, Hubník, Hejda, Limberský - Hořava, Hrošovský – Kopic, Bakoš, Pilař (67. Pilař) – Krmenčík (73. Poznar).

Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Štěpánek, Mišun, Urdinov – Batioja (89. Hron), Vaculík, Novotný (70. Záviška) – Ikaunieks, Popović (85. Duba) – Dvořák.

Ilustrační foto
V Plzni věří Brnu, že Slavii sebere body