Jenže v minulém kole se role obrátily. Slavia doma remizovala s Jabloncem, Viktoria doma zdolala nebezpečnou Duklu a čtyři kola před koncem Slavii bodově dohnala. Pokud by stejná situace platila i po třicátém kole, titul by díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů brala Viktoria.
„Samozřejmě novou situaci vnímáme. Ostatně ani nejde ji nevnímat, všude se o tom mluví a píše. Já věřím, že máme dostatečně zkušené mužstvo a že ty zkušenosti v závěrečných kolech uplatníme,“ říká trenér Viktorie Zdeněk Bečka.

Viktorii čeká v sobotu v Jablonci těžká zkouška. Severočeši předvedli proti Slavii v Edenu výborný výkon, o výhru přišli až v nastaveném čase. Jablonecký kouč Zdeněk Klucký ale připouští, že zápas z Plzni bude pro jeho tým tvrdým oříškem.

„Slavia ještě není zvyklá hrát pod takovým tlakem. Plzeň je v tomhle ohledu zkušenější, hraje o titul několik let po sobě. Proto bude sobotní utkání pro nás těžší,“ srovnává trenér Klucký dva největší kandidáty na titul. „Nečeká nás nic jednoduchého, ale chceme uspět,“ dodává Klucký.

Plzeňský trenér Zdeněk Bečka bude postrádat kvůli trestu za čtyři žluté karty útočníka Marka Bakoše a stopera Tomáše Hájka, do sestavy se naopak vrací kapitán mužstva Roman Hubník, který si trest za žluté karty odpykal v minulém kole. „Počítali jsme s tím a jsme na to připraveni. Tomáše Hájka nahradí Roman Hubník, v útoku čekají na svoji šanci Michael Krmenčík nebo Tomáš Poznar,“ říká trenér Bečka.

Milan Gulaš.
Plzeň hlásí velký návrat! Indiány posílí útočník Milan Gulaš