Druhý tým české ligy bude hrát nemistrovskou část kvalifikace, ale díky svému koeficientu bude při dnešním losování v pravé poledne v Nyonu nasazen. I tak narazí na velmi kvalitní soupeře – čeká ji jeden z pětice týmů: FC Sport Bukurešť, OGC Nice, BSC Young Boys Bern, Istanbul Basaksehir, AEK Atény.

První zápas se hraje 25. nebo 26. července, odveta pak za týden. Pokud Viktoria postoupí do čtvrtého kola, bude nejspíš nenasazena, a narazit tak může na soupeře zvučných jmen – Neapol, Liverpool, FC Sevilla, ale také Ajax a Dynamo Kyjev – Ajax a Dynamo si však musí nejprve vybojovat účast ve třetím předkole. Pokud oba tyto kluby ve třetím předkole neuspějí, Viktoria na tom vydělá. Posune se v pořadí, bude i ve čtvrtém předkole nasazena a může čekat následující soupeře – Sporting Lisabon, Hoffenheim, CSKA Moskva či Bruggy.

Po prohře 1:5 s německým Fürthem čeká v sobotu Viktorii na soustředění v Rakousku druhý soupeř, druholigový anglický Wolwerhampton. „Utkání s Fürthem nám hrubě nevyšlo a nechceme, aby se něco takového opakovalo,“ prohlásil útočník Marek Bakoš.

Milan Havel (vlevo)
Obranu Viktorie vyztuží juniorský reprezentant Havel