Západočeši vyhráli poločas 2:0 brankami Krmenčíka a Petržely, třetí gól přidal ve druhé půli Kopic. Velký zápas odehrál Milan Petržela, který byl u všech tří branek svého týmu.

Viktoria vstoupila do zápasu na výbornou – už v sedmé minutě Petržela přihrál Krmenčíkovi, rozběhnutý plzeňský forvard udělal kličku gólmanu Kolářovi a bez problémů poslal míč prázdném branky - 0:1.

Druhý gól mohl brzy přidat Petržela, po ideální přihrávce Koláře však ve stoprocentní šanci netrefil levačkou branku.

Rychlonohý plzeňský záložník se ale prosadil ve 20. minutě - po přihrávce Krmenčíka vlétl Petržela do liberecké šestnáctky a zkušeně poslal míč mezi nohama vybíhajícího gólmana Koláře do sítě – 0:2.

Ilustrační foto
Jaké bylo léto na koupalištích?

Plzeň byla i nadále aktivní, kontrolovala hru a vytvářela si další gólové příležitosti.

Třetí gól mohl přidat ve 37. minutě Krmenčík, ale po parádním centru šajtlí Limberského mířil hlavou mimo tyče.

Šest minut před přestávkou měl první velkou šanci Liberec – Coufal si naběhl na přesný centr za plzeňskou obranu ocitl se tváří v tvář Kozáčikovi. Plzeňský gólman ale vytáhl skvělý zákrok a střelu Coufala na zemi vyrazil.

V závěru první půle měl obrovskou šanci Kopic, jenže otálel se střelou a Kúdela mu v poslední chvíli odkopl míč.

Viktoria měla zápas pod kontrolou i ve druhém poločase. V 52. minutě Plzeň předvedla nádhernou fotbalovou akci - Řezník z pravé strany liberecké šestnáctky centroval do opačného rohu pokutového území na Kopice a plzeňský záložník trefil bombou z voleje břevno.

Výčepní Miroslav Štych z restaurace U Mansfeldů.
Plzeň očima mistra výčepního Miroslava Štycha

Viktoria eliminovala útočnou snahu Liberce a sama vyrážela do nebezpečných brejků. Po jednom z nich potřetí v zápase udeřila – Petržela po pasu za obranu postupoval z pravé strany na branku domácích, ale místo střely volil přihrávku na lépe postaveného Kopice, který poslal míč do odkryté branky - 0:3.

V závěru mohli skórovat Liberečtí, jenže střelu hlavou Ševčíka plzeňský gólman Kozáčik bravurně na brankové čáře vyrazil na roh.

Hlasy po utkání – Pavel Vrba (trenér Viktorie): „Věřím, že zápas bavil diváky u televize i naše fanoušky. Pokud to tak bylo, tak budu maximálně spokojený. Hrál se fotbal se spoustou zajímavých momentů, jezdilo se nahoru dolů, my jsme byli přesnější v koncovce. V utkání jsme využili rychlostní typy hráčů. Když máte vpředu Koláře, Petrželu, Krmenčíka a Kopice, tak to je samozřejmě obrovská výhoda - můžete hrát na brejky, které se nám dařily. Gólově jsme zápas odehráli velice dobře. I Liberec mohl z několika situací vstřelit gól, neměl však tolik štěstí jako v utkání v Karviné. Jsem rád, že jsme zápas zvládli nejen výsledkově, ale i herně. Milan Petržela ze začátku sezony nedostával tolik prostoru, kolik by si představoval, tak pracoval tvrdě na tréninku a teď se mu to vrátilo. Má velkou formu a já jsem rád, že nám opět pomáhá a je důležitým hráčem pro mužstvo.“

Milan Petržela (záložník Viktorie): „Celý týden jsme se připravovali na libereckou taktiku a v zápase to bylo vidět. Je super, že nám to takhle vyšlo. Na brejky jsme měli vepředu dost prostoru a povedlo se nám tři využít. Navíc jsme mohli proměnit i další.“ 

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): „Jsme zklamaní, porážka 0:3 je pro nás hrozná. Plzeň nám dala tři góly do prázdné branky po našich ztrátách míče. Nezachytávali jsme hráče soupeře, navíc jsme neproměňovali svoje šance. V zápase jsme od první minuty tahali za kratší konec, ať už v osobních soubojích či v kvalitě hry.“

Slovan Liberec – Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 7. Krmenčík, 20. Petržela, 78. Kopic.

Branky: 7. Krmenčík, 20. Petržela, 78. Kopic. Rozhodčí: Marek – Blažej, J. Paták. ŽK: Folprecht, 33. Karafiát – 61. D. Kolář, 86. Hájek. Diváci: 6530

Liberec: O. Kolář – Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr (76. Voltr) – Coufal, Folprecht (59. Vácha), Breite, Havelka (46. Pulkrab), Ševčík – Potočný.

Náhradníci: Hladký – Hybš, Vácha, Malinský, Kulhánek, Voltr, Pulkrab.

Viktoria: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulić – Petržela (83. Zeman), D. Kolář (71. Hořava), Kopic – Krmenčík (77. Řezníček).