Západočeský klub posílí kmenoví hráči Sparty Martin Zeman a Lukáš Hejda, oba mladí fotbalisté se k týmu připojili ve čtvrtek v Rakousku před utkáním se Spartakem Moskva.

Lukáš Hejda přichází do Štruncových sadů na přestup, Martin Zeman na roční hostování s opcí. Finanční podmínky obou transferů se kluby dohodly nezveřejňovat.

„Oba hráče jsme sledovali delší dobu a již několikrát v minulosti jsme o ně měli zájem. Dohoda se povedla až nyní a já jsem velmi rád, že jsem je oba mohl přivítat už v průběhu rakouského soustředění," řekl k příchodu letenské dvojice Pavel Vrba.

„Martin Zeman je typologicky podobným typem hráče jako Milan Petržela nebo Václav Pilař, určitě zvýší konkurenci právě na krajích záložní řady. Lukáš Hejda je jeden z nejzajímavějších mladých stoperů v Čechách, má výbornou rozehrávku a dle mého názoru by měl zapadnout do kombinačního fotbalu, který se snažíme praktikovat," dodal Pavel Vrba.

Majitel Viktorie Tomáš Paclík ocenil především rychlost dohody a vstřícný postoj obou klubů. „Jsem velmi rád, že se transakci podařilo dotáhnout. Ocenit musím především pozitivní a korektní jednání Sparty. Je povzbudivé, že i přes sportovní rivalitu obou klubů je možno také v českém fotbalovém prostředí vést veškerá jednání na takto profesionální úrovni."

Šéf Viktorie zároveň potvrdil, že ze strany Viktorie je posilování kádru u konce. „Příchody jsou za nás definitivně ukončeny, soustředíme se již na přípravu na nadcházející ostré zápasy. Naopak je možné, že někteří hráči, kteří by nedostávali tolik příležitostí, ještě kádr Viktorie opustí. V žádném případě však nechceme nikoho prodávat, v případě odchodu hráčů do jiného klubu by se v každém případě jednalo o formu hostování," slibuje Tomáš Paclík.

Oba fotbalisté berou příchod do klubu ze Štruncových sadů jako novou výzvu. „Je to pro mě další krok v kariéře. Viktoria hraje výborný fotbal, opět bude bojovat v evropských pohárech i o špičku Gambrinus ligy. Přicházím s respektem, ale zároveň velkou touhou se mezi tak kvalitními fotbalisty prosadit," řekl dvaadvacetiletý Lukáš Hejda.

Také Martin Zeman se popere o základní sestavu. „Těším se na hřiště i do kabiny, český humor mi během působení v Rakousku hodně chyběl. Budu se snažit odvděčit Plzni za důvěru. Mám obrovskou chuť dokázat, že jsem fotbal hrát nezapomněl," uvedl Zeman.