První zápas odehraje český šampion 20. srpna doma, odveta bude na programu za další týden 28. srpna na hřišti v Mariboru.

Viktoria byla v mistrovské části play-off Ligy mistrů mezi pěti nasazenými celky a vyhnula se tak papírově silnějším soupeřům.

Výsledek losování přijali v klubu ze západu Čech s úlevou. Všem se vyplnilo přání, že nemusí cestovat do dalekého Kazachstánu k utkání s tamním mistrem Karagandou.

„Hodně se mi ulevilo, když nám los nepřisoudil Karagandu. Dlouhé cestování by bylo velký problém," svěřil se krátce o losování kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Spokojen s losem je i trenér Viktorie Pavel Vrba, který si kvůli fanouškům přál blízké destinace, Vídeň nebo Maribor.

„Není to tak daleko a věřím, že nás v Mariboru podpoří velký počet našich příznivců," prohlásil trenér Pavel Vrba.

Také on byl rád, že jeho tým v play-off nenarazí na Karagandu. „Ne, že bychom se jí báli po sportovní stránce, ale obavy jsme měli z dlouhého cestování. Jinak co se týká celé pětice možných soupeřů, podle mne se jedná o mužstva na přibližně stejné úrovni," dodal trenér Viktorie Pavel Vrba.

Maribor vyřadil ve 3. předkole silný tým APOEL Nikósie, loňského čtvrtfinalistu Ligy mistrů.

Maribor vyhrál slovinskou ligu v posledních třech sezonách a celkem už nasbíral jedenáct titulů. V kádru má zahraniční fotbalisty, například jednoho Francouze nebo dva Brazilce. Jeden z nich, útočník Marcos Tavares, je kapitánem mužstva.