Fotbalisté Viktorie Plzeň doma v sobotu večer remizovali s Jabloncem 1:1 a propásli tak příležitost dotáhnout se bodově na lídra Gambrinus ligy.

Domácí vedli od 58. minuty brankou stopera Čišovského, za hosty vyrovnával v 85. minutě rovněž stoper Beneš.

Plzeňané nastoupili i s uzdraveným kapitánem Pavel Horváthem a na hře Viktorie to bylo znát. Plzeň měla od začátku utkání převahu a svou typickou rychlou kombinační hrou se dostávala do šancí. První mohl otevřít skóre domácí Ďuriš, který se po zaváhání stopera Beneše ocitl sám před Špitem, pálil však ostře těsně vedle pravé tyče.

Stejně dopadl Darida, který nádhernou střelou levačkou vyděsil Špita, mířil ovšem vedle.

Do třetice mohla Viktoria skórovat ve 20. minutě po parádní kombinační akci. K míči se na jejím konci dostal Bakoš, jenže nejlepší hráč Jablonce brankář Špit jeho střelu vyrazil stejně jako dorážku rozběhnutého Řezníka.

V obrovské šanci se potom objevil Čišovský, ve vyložené pozici ovšem trefil jen jednoho z obránců Jablonce.

Severočeši se dlouho nemohli dostat do střelecké příležitosti. Pomohl jim až domácí gólman Kozáčik, který rozehrál míč od branky na kopačky Pitáka, ale plzeňský gólman své zaváhání vzápětí napravil a Pitákovu střelu ve vzduchu lapil stejně jako ve 41. minutě Lafatův pokus k tyči.

Poslední velkou příležitost první půle měl opět Jablonec. Po průniku Čížka se ocitl ve velké šanci Zoubele, skvělým obranným zákrokem však zabránil cestě míče do sítě Limberský.

Přes deset tisíc diváků v Doosan Areně vidělo v pérvním poločase nadprůměrný fotbal a k jeho vysoké úrovni přispěly oba týmy.

Hra si udržela tempo i kvalitu i po přestávce. Obě mužstva měla v úvodu druhé půle po jedné velké šanci. Jablonecký Čížek však nedokázal přehodit Kozáčika a na druhé straně Eliáš uhlídal ve velké šanci Bakoše.

V 55. minutě odešel u trávníku zraněný plzeňský stoper Procházka a nahradil ho zkušený Ševinský.

V 58. minutě se Plzeň dočkala. Po rozehraném rohovém kopu našel Horváth před brankou Čišovského a slovenský stoper Viktorie poslal zblízka míč do sítě.

Pět minut nato mohlo být v Doosan Areně ještě veseleji. Limberský ideálním centrem šajtlí našel před brankou Horu, který trefil hlavou břevno. Vzápětí se při šanci Kovaříka na levé straně vyznamenal Kozáčik.

V 71. minutě tleskalo 10 280 diváků Danielu Kolářovi, který se po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním vrátil na ligový trávník.

Plzeňané směřovali aktivní hrou k důležitému vítězství, ale jednobrankové vedení nakonec neudrželi. V 85. minutě po rychlém protiútoku centroval z levé strany Kovařík přesně na hlavu osamoceného Beneše, který hlavou překonal Kozáčika.

V nastaveném čase pálil na jabloneckou branku Limberský, jeho střelu tečoval v šestnáctce rukou Lafata, ale sudí pokutový kop neodpískal a nadprůměrný zápas tak skončil dělbou bodů.

Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 1:1 (0:0). Branky: 58. Čišovský - 86. Beneš. Rozhodčí: Zelinka - Mencl, Marek. ŽK: Piták (Jablonec). Diváci: 10 280.

Viktoria: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka (55. Ševinský), Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Bakoš (86. Adamov), Hora (70. Kolář) - Ďuriš. Trenér: Pavel Vrba.
Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Zoubele (64. Kopic), Čížek (69. Vaněk), Piták (90. Jablonský), Loučka, Kovařík - Lafata. Trenér: Václav Kotal.