Ve svém druhém zápase v rámci soustředění ve Westendorfu porazili nováčka rakouské bundesligy FC Wacker Innsbruk 2:0 brankami Ubonga Mosese Ekpaie a Milana Petržely. Celkově Plzeň v přípravě vyhrála už pošesté.

„Z naší strany to byl velice zajímavý zápas. Soupeř byl hodně běhavý, napadal nás. Hrál ve třech vzadu, což je na naše poměry zvláštní. Dali jsme dva góly a mohli jsme jich dát i víc. Innsbruck se nedostal do šance, takže i obrana fungovala dobře,“ uvedl po utkání asistent trenéra Viktorie Plzeň Dušan Fitzel.

Běhaví hráči Innsbrucku nedali Viktorii zadarmo ani metr prostoru, fotbalisty českého mistra aktivně napadali. Svěřenci trenéra Pavla Vrby se i přesto dostávali do brankových příležitostí.

Na centr Kovaříka sice ještě nedosáhl před brankou Bakoš, ale další přesná přihrávka levého obránce Viktorie už adresáta našla – v šestnáctce soupeře si na přesný centr vyskočil Ekpai a prudkou hlavičkou poslal míč od tyče do sítě.

Soupeř se snažil napadat hráče Viktorii i ve druhém poločase, postupně mu však docházely síly. Plzeň ovládla hru a prosazovala se kombinačním fotbalem. Výsledkem převahy českého šampiona byl druhý gól – do šestnáctky Innsbrucku se z pravé strany vřítil jako uragán Petržela a zpečetil zaslouženou výhru Viktorie.

V týmu Plzně se poprvé představila nová posila Pavel Bucha ze Slavie Praha, který se k týmu připojil den před utkáním. „Na to, že stačil odtrénovat jeden trénink, byl jeho výkon hodně zajímavý. I když vedle Hrošovského hrál poprvé, rozuměli si. A to i s ostatními hráči. Je vidět, že je to fotbalista, který má potenciál. Teď uvidíme, jestli ho využije,“ dodal Dušan Fitzel.

Viktoria Plzeň - FC Wacker Innsbruk 2:0

Plzeň: Hruška – Havel (61. Řezník), Hubník (61. Procházka), Hájek (61. Pernica), Kovařík (61. Limberský) – Ekpai (61. Petržela), Čermák (61. Bucha), Hořava (61. Hrošovský), Zeman (61. Kopic) – Bakoš (46. Chorý), Řezníček (61. Krmenčík).
Innsbruck: 1. poločas: Knett – Meusburger, Maak, Baumgartner – Schimpelsberger, Henning, Freitag, Vallci – Rakowitz, Dedič, Durmus.

2. poločas: Wedl – Schimpelsberger (61. Hupfauf), Perič, Meusburger, Vallci (61. Buchacher) – Freitag, Kerschbaum (66. Henning) – Durmus (61. Rieder), Gabriele, Rakowitz (66. Zaizen) – Eler.
Branky: 14. Ekpai, 80. Petržela, Rozhodčí: Schörkhuber.
Diváci: 250.

Kapitán fotbalové Viktorie Plzeň Roman Hubník odpovídal na dotazy.
ON-LINE: Kapitán fotbalové Viktorie Plzeň Roman Hubník odpovídal na dotazy