Viktoria nastoupila bez obránců Lukáše Hejdy a Davida Limberského, kteří si odpykávali test za čtyři žluté karty. Navíc si při rozcvičení těsně před zápasem poranil kotník Michal Ďuriš a jeho místo na hrotu útoku zaujal Michael Krmenčík.

Domácí, kteří bojují o pohárové příčky, hráli aktovně a snažili se strhnout vedení na svoji stranu. Kromě dvou nebezpečných závarů před brankou Viktorie si však žádnou gólovou příležitost v orvním poločase nevytvořili.

Do vedení mohla jít v závěru prvníh půle naopak Viktoria, jenže osamocený Petržela před brankou Středočechů pálil levačkou zblízka těsně vedle levé tyče.

Plzeň byla velmi blízko vedoucímu gólu i ve druhém poločase. Petržela předvedl parádní akci, když se před šestnáctkou otočil s míčem, odvážně prošel přes dva obránce domácích a zblízka napálil míč do břevna.

Vzápětí plzeňský Matějů fauloval unikajícího Přikryla a byl vyloučen.

Domácí záhy využili početní převahu. Petržela podrazil v šestnáctce Čermáka a nařízenou penaltu proměnil Magera - 1:0.

Výhru Mladé Boleslavi pak zpečetil v závěru utkání střídající Baroš, který kolenem usměrnil do sítě střelu Čermáka – 2:0.

Hlasy trenérů – Karel Krejčí (Viktoria): „Byl to zápas o prvním gólu. Zlomovým momentem utkání byla Petrželova neproměněná šance, kdy trefil břevno, pár minut poté pak zavinil penaltu. Mezitím vyloučení Matějů a bylo po zápase. Kdybychom naši velkou šanci proměnili, možná bychom vítěznou šňůru prodloužili. Musím ale přiznat, že Boleslav byla důraznější, agresivnější a hladovější po vítězství. Nechci být však negativní, naše šnůra šestnácti vítězství v řadě je mimořádná a je to hlavní důvod, proč jsme získali titul. Rádi bychom se s diváky ve středu proti Jablonci rozloučili s touto sezonou dobrým výkonem. Musím naše fanoušky pochválit, že v takovém počtu přijeli do Mladé Boleslavi a fandili nám celý zápas. Co se týká zranění Michala Ďuriše, chci věřit, že to nebude nic vážného a že se dá brzy dohromady."


Karel Jarolím (Mladá Boleslav): „První poločas nebyl z naší strany dobrý. Ve druhé půli jsme přežili velkou šanci Plzně, kdy soupeř trefil břevno, kdyby šanci proměnil, asi by to s námi bylo horší. Je třeba vidět, že Plzeň už má titul jistý, probíhaly možná bujaré oslavy a k nám si přijela zahrát fotbal a čekala, co jim umožníme."

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0). Branky: 68. Magera z penalty, 83. Baroš. Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Arnošt. ŽK: Kysela - Baránek. ČK: 67. Matějů (Plzeň). Diváci: 3751.

Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada (46. Takács) - Jánoš, Čermák, Kalabiška (60. Přikryl) - Magera (79. Baroš). Trenér: Jarolím.

Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hubník, Baránek, Matěů - Hrošovský, Kolář - Petržela (72. Řezník), Kopic, Kovařík - Krmenčík (83. Fořt). Trenér: Krejčí.