První šance Viktorie přišla v deváté minutě. Na Kovaříkův rohový kop si u zadní tyče vyskočil Řezník a zblízka mířil hlavou těsně nad. Hosté zahrozili z rychlého brejku, ale Marešovu střelu Kozáčik chytil. Na druhém straně vypálil z hranice šestnáctky Krmenčík, brankář Polaček však jeho tečovanou střelu nadvakrát zneškodnil. Viktoria se tlačila před branku hostů, ale chyběla jí přesná finální přihrávka.

FC Viktoria Plzeň x FK Mladá BoleslavZdroj: Deník / Říský Milan

Mladá Boleslav se snažila a rychlé protiútoky a po jednom z nich udeřila. Pět minut před přestávkou se Mareš se na konci brejkové akce protlačil středem plzeňské obrany a prudkou přízemní střelou k tyči překonal Kozáčika – 0:1. Trenér Vrba musel ještě na konci prvního poločasu střídat – ze hry odstoupil se zraněným kotníkem Krmenčík a nahradil ho Bakoš.

Další střídání přichystal plzeňský kouč o přestávce – v kabině zůstal Kolář a na trávník vyběhl do druhé půle Chorý. Plzeň byla blízko vyrovnání v 53. minutě. Bakoš přistrčil míč před šestnáctkou rozběhnutému Hrošovskému a jeho prudká střela jen o centimetry minuly levou tyč branky hostů. V 58. minutě fauloval hostující Komličenko a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Jenže Viktoria početní převahu nedokázala využít. Její hře chyběly přesnost i nápad, branku soupeře nedokázala ohrozit. Naopak z rychlého brejku do otevřené obrany střídající Kubínek překonal Kozáčika – 0:2. V závěrečném náporu Bakoš už jen snížil na 1:2.

Hlasy po utkání

Pavel Vrba (trenér Viktorie): „Mladá Boleslav byla zejména v prvním poločase lepší, důraznější, my jsme byli všude pozdě. Při hře proti deseti se hra zjednodušila, do šestnáctky létaly vysoké balony. Pak jsme ale z brejku dostali další gól a to rozhodlo zápas. První poločas byl u některých našich hráčů špatný, určitě na to budu nějakým způsobem reagovat. Zvenku body vozíme, ale problém je v tom, co předvádíme na jaře v domácích zápasech.“

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): „Navázali jsme na naši úspěšnou sérii, kdy jsme poslední čtyři utkání neprohráli. Líbil se mi výkon mužstva hlavně v první půli, kdy jsme Plzeň zaskočili. Hráli jsme aktivně, získávali jsme balony a šli jsme do vedení. Ve druhé půli už byla naše hra ovlivněna vyloučením Komličenka. Pro nás bylo velmi složité bránit se velké kvalitě Plzně, do šestnáctky létal jeden vysoký balon za druhým a bylo jen otázkou času, kdy soupeř vyrovná. Naštěstí jsme dali z brejku druhý gól, který ovlivnil ráz utkání. Plzeň ale dostal znovu do utkání a já poslední tři čtyři minuty zápasu jsem nebyl vůbec klidný. Bylo velmi složité to ubránit, ale povedlo se to a my si vítězství moc vážíme.“

Tomáš Hájek (stoper Viktorie): „Příčin proč se nám na jaře v lize nedaří je více, ale není dobré to teď ventilovat navenek, to si musíme rozebrat sami mezi sebou. Na podzim jsme kralovali, jaro nám vůbec nevychází. Sám na to nemám odpověď, ale tak to ve sportu někdy bývá. V kabině to po zápase s Mladou Boleslaví bylo úplně na h….., to řeknu na rovinu. Naštěstí se v tom moc dlouho babrat nebudeme, už ve středu hrajeme další utkání. Máme před sebou dva zápasy venku, kde se nám, nevím proč, daří lépe než doma. Musíme rychle zapomenout na to, co bylo, a oba zápasy zvládnout.“

FC Viktoria Plzeň x FK Mladá BoleslavZdroj: Deník / Říský Milan

FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1). Branky: 89. Bakoš - 40. Mareš, 79. Hubínek. Rozhodčí: Zelinka – Kotík, Pochylý. ŽK: Šušnjar, Přikryl, Komličenko, Poláček. ČK: 58. Komličenko. Diváci: 8722.

Viktoria: Kozáčik – Řezník, Hájek, Hubník (74. Zeman), Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář, Kovařík – Krmenčík (43. Bakoš). Trenér: Pavel Vrba.

Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Šušnjar, Chaluš, Křapka – Konaté (86. Konaté), Jánoš, Matějovský (66. Hubínek), Mareš, Přikryl (74. Ladra) – Komličenko. Trenér: Jozef Weber.

HC Škoda Plzeň x Kometa Brno
Škodovka na úvod semifinále s Kometou narazila. V neděli se pokračuje