Jedenáct domácích utkání, jedenáct vítězství. A vítěznou šňůru v Doosan Areně chtějí fotbalisté Viktorie Plzeň prodloužit i v sobotu večer proti Mladé Boleslavi.

„Věřím, že mužstvo půjde cílevědomě za vítězstvím. Koncentraci a zodpovědnost jsem cítil z mužstva i v utkáních v Teplicích i když se nám nepodařilo zvítězit. Uvědomění si situace, zvládnout utkání a zvítězit, nic nepodcenit, to jsou atributy, které od mužstva očekávám," říká kouč Viktorie Miroslav Koubek.

Boleslav za poslední tři kola získala jediný bod a na pátou Duklu má už jen tříbodový náskok. V Plzni jí navíc bude chybět řada zraněných hráčů. V Plzni nemohou kvůli dohodě klubů nastoupit hráči Viktorie Michal Ďuriš a Tomáš Wágner, kteří jsou v Mladé Boleslavi na hostování.

„Čeká nás nesmírně náročné utkání, protože proti soupeři z čela tabulky nám bude scházet osm hráčů. Každý, kdo proti Plzni nastoupí, musí bojovat na hranici svých schopností a dovedností," sdělil trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.
Plzeňský trenér Miroslav Koubek očekává, že Středočeši ani přes absenci řady opor nesleví ze svého útočného pojetí.

„Mladá Boleslav se snaží hrát ofenzivně doma i venku a já takový styl hry od ní očekávám," uvedl Koubek, který se musí obejít bez kapitána Davida Limberského. Obránce Viktorie dostal v Teplicích čtvrtou žlutou kartu a má stop na jeden zápas.

„Absence Limberského není pro nás nic nového, David nám chyběl kvůli zranění i v závěru podzimní sezony. Věřím, že si s tím dokážeme poradit i tentokrát," říká kouč Viktorie.

Kvůli už zmíněné dohodě klubů nemůže nastoupit ani Jan Chramosta, který v Plzni hostuje právě z Mladé Boleslavi.

Slibně naopak vypadá návrat zkušeného Daniela Kolář, kterého trápilo svalové zranění. „Jeho zdravotní stav se lepší, mohl by už být k dispozici," věří Koubek.

Hráče Viktorie požene za dvanáctou výhrou opět vyprodaná Doosan Arena.

Udrží si Koubkova parta šestibodový odstup i po 25. kole a přiblíží se k vysněnému cíli, zisku titulu?

Jsem zdráv, hlásí návrat Pilař

Nejdříve ho opakovaně vyřadilo ze hry virové onemocnění, potom ho zase trápil zraněný kotník. Teď už je ale záložník Viktorie Václav Pilař stoprocentně připravený a koncentrovaný na utkání s Mladou Boleslaví.

„Tréninkový výpadek jsem dohnal a cítím se dobře," hlásí návrat Václav Pilař.

Na zápas s Mladou Boleslaví se těší, i když ví, že proti ofenzivně laděnému soupeři to Viktorie nebude mít vůbec snadné.

„Bude to určitě velmi těžký zápas. Musíme se maximálně koncentrovat a dát do utkání všechno, abychom ho zvládli," říká Václav Pilař.

„Po remíze v Teplicích jsme navýšili náskok na Spartu na šest bodů, ale to nás nesmí ukolébat a musíme jít v zápase za vítězstvím," zdůrazňuje.

Ke stoprocentní domácí bilanci pomáhá týmu skvělá atmosféra na tribunách Doosan Areny. Viktoria kráčí krok za krokem svým cílem a každý chce být u toho.

„To, že je pořád vyprodáno, nám pomáhá. Fanoušci jsou skvělí, vnímáme je jako velkou podporu," dodává Pilař.