Devětadvacetiletý 184 centimetrů vysoký středopolař nosil kapitánskou pásku ve Spartaku Trnava a v roce 2012 přestoupil do Levski Sofia. V následující sezoně se vrátil na rok do Trnavy, aby se poté znovu zamířil do Levski Sofia.

„S Romanem jsme se viděli již v zimě, kdy došlo k prvnímu oťukávání. Jde o velmi zkušeného hráče. Jeho příchodem posilujeme střed pole, což jsme avizovali jako jednu z priorit,“ řekl k přestupu slovenského fotbalisty  generální manažer FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek.

V bulharském celku patřil 184 centimetrů vysoký defenzivní záložník k oporám. V zimě se o slovenského fotbalistu zajímal kazašský klub FK Ordabasy Šimken, Levski ale nabídku odmítl. Nyní o něj kromě Viktorie usiloval i polský Lech Poznaň.

Procházkovi na konci uplynulé sezony vypršela v Levski smlouva, kterou  rodák z jaslovských Bohunic neprodloužil, a kývl na nabídku Viktorie Plzeň.

„Angažmá v Plzni je pro mě obrovská výzva. Těším se na fanoušky, na město, na klub. Viktoria má každoročně ty nejvyšší ambice, což mi bude vyhovovat,“ řekl Roman Procházka.

Procházka má dvanáct startů za slovenskou jednadvacítku a tři starty za A tým, v dresu Levski okusil i boje v Evropské lize.

Ubong Moses Ekpai
Viktoria hlásí africkou posilu, ze Zlína přichází Ekpai