Viktoria zaslouženě vedla po prvním poločase brankou Michaela Krmenčíka. Po přestávce trenér Pavel Vrba prostřídal sestavu, ale noví hráči druhý poločas nezvládli a inkasovali pět branek. Hattricku dosáhl kapitán soupeře, kolumbijský záložník Moreno. Do první šance zápasu se dostal plzeňský Jan Kopic. Reprezentační záložník se po přihrávce do šestnáctky ocitl před Li Shuaiem, ale brankáře soupeře nepřekonal.

Viktoria si vytvořila převahu a měla i další slibné střelecké příležitosti – Patrik Hrošovský i Aleš Čermákem ale netrefili branku.
Ve 26. minutě dalo sobě vědět také soupeř, při šancích Li Penga a kapitána Morena ale Plzeň podržel brankář Aleš Hruška. Deset minut před přestávkou šla Viktoria do zaslouženého vedení – po kombinační akci Jana Kopice a Aleše Čermáka otevřel skóre nejlepší střelec české ligy Michael Krmenčík. Vzápětí mohla Viktora své vedení navýšit - Kopicovu střelu z přímého kopu vyrazil Li Shuai, z dorážky pálil Milan Petržela, ale jeho pokus zastavil na brankové čáře obránce Šanghaje.

Fotbalisté Viktorky se ve středu na soustředění ve Španělsku utkali s čínským klubem Šanghaj Šen-Chua. Zdroj: FCVP/Václav Šubrt

Druhý poločas nezačal pro Viktorii, která nastoupila s pěticí nových hráčů, dobře – ve 49. minutě obrana Plzně faulovala Martinse a Moreno z penalty vyrovnal. Moreno byl pro Viktorii největším nebezpečím - další jeho velkou šanci naštěstí pro Západočechy gólman Hruška zlikvidoval.Trenér Vrba poslal na trávník další tři nové hráče včetně mladého gólmana Sváčka, který však nebyl ani minutu na hřišti a už lovil míč ze sítě po gólu Morena. Šanghaj pak posadil definitivně do sedla třetí trefou Martins.

Rozjetý soupeř přidal další dva góly – nejdříve se prosadil Sun Shi Lin a výhru zpečetil pátým gólem Moreno, který tak završil hattrick. Viktoria ještě mohla v závěru zápasu zkorigovat výsledek Chorým a Bakošem, jenže ani jeden z plzeňských útočníků se nedokázal prosadit.

Hlasy po utkání – trenér Viktorie Pavel Vrba: „První poločas měla naše to, co jsme očekávali. Druhý poločas přišel obrovský propad celého mužstva, který si nedokážu vysvětlit. Bylo to naprosto špatné. Navíc dostat dvakrát po sobě pět gólů není úplně optimální ani pro další část zimní přípravy.”
 
Střelec jediné branky Viktorie Michael Krmenčík: „Máme za sebou náročné soustředění, přesto jsme chtěli zápas jako každé utkání vyhrát. Druhý poločas jsme ale měli o něco těžší nohy a utkání nám nevyšlo tak, jak jsme si představovali. Dostali jsme podruhé za sebou pět gólů, což nás všechny štve. Čeká nás ještě jedno soustředění ve Španělsku, které už bude herní a já věřím, se nějakým zápasem chytneme a odehrajeme to tak, jak se na Viktorku sluší a patří.”

Fotbalisté Viktorky se ve středu na soustředění ve Španělsku utkali s čínským klubem Šanghaj Šen-Chua. Zdroj: FCVP/Václav Šubrt

Viktoria Plzeň – Šanghaj Greenland Šen-chua 1:5 (1:0). Branky: 35. Krmenčík – 49. Moreno (pen.), 65. Moreno, 68. Martins, 71. Sun Shi Lin, 73. Moreno.

Viktoria: Hruška (64. Sváček) – Řezník (46. Havel), Hubník (72. Živulič), Hájek (72. Piroch), Limberský (72. Kovařík) – Hořava (46. Kolář), Hrošovský (64. Ivanschitz) – Petržela (46. Pilař), Čermák (64. Bakoš), Kopic (46. Zeman) – Krmenčík (46. Chorý).

Šanghaj: Li Shuai – Martins, Moreno, Li Jian Bin, Qin Sheng, Romero, Wang Lin, Cao yun Ding, Li yun Qiu, Li Peng, Guarín.

Plzeňský útočník Michal Ďuriš
Exviktorián Michal Ďuriš odchází z Ruska na hostování na Kypr