Poté Viktoria inkasovala ještě dvě branky a na konečných 1:3 korigoval Kovařík. Vinou porážky se Viktorii sešívaní vzdálili na pět bodů a tři kola před koncem soutěže bude jejich obhajoba titulu téměř nemožná.

Viktorii chyběl zraněný stoper Hubník, kterého nahradil Brabec. Oproti utkání s Jabloncem nehráli Chorý, Pernica a Kovařík, v základu naopak byli Hořava, Kayamba a uzdravený Procházka.

Vzájemný souboj prvního s druhým měl hodně opatrný průběh. Nikdo nechtěl udělat chybu, pustit soupeře do vedení a tím pádem přiblížit se k vítězství a mistrovskému titulu.

V první půli stála za zmínku snad jen hlavička slávistického Olayinky do středu plzeňské branky po centru z rohového kopu. Slavia měla mírnou převahu, ale Viktoria pozorně bránila a nedovolila domácím vypracovat si vyloženou brankovou příležitost.

Viktoriáni vystřelili za poločas na branku Pražanů pouze jednou, ale Hrošovského rána letěla vedle.

Ve 48. minutě tři slávisté postupovali na jediného obránce Viktorie, ale Masopust nepřesně přihrával na Olayinku.

Největší šanci zápasu měla Plzeň. Krátce po hodině hry Řezník vrátil centr z levé strany před branku a střídající Kovařík ve skluzu napálil tyčku.

Jinak většinu času obě mužstva zápolila ve středu hřiště.

Všechno podstatné se odehrálo v posledních deseti minutách. V 80. minutě se z rychlé akce domácích ve vápně dostal balon k Masopustovi, který ho uklidil k tyči Hruškovy branky – 0:1.

O tři minuty později Viktoria reklamovala zákrok na Brabce v pokutovém území, ale rozhodčí Zelinka to jako faul nevyhodnotil.

Naopak penaltu kopala Slavia po ruce Limberského. Souček přízemní ranou k tyči poslal Slavii do dvougólového vedení.

Hosté se hrnuli za vyrovnáním, čehož Slavia využila k brejkovým výpadům. Po jednom z nich Stoch přihrával Traorému na třetí gól.

V 90. minutě snížil na konečných 1:3 Kovařík.