„Je to pro nás pocta hostit takový zápas. Věřím, že roli pořadatele zvládneme a že si cestu na náš stadion najdou v sobotu i fotbaloví fanoušci," říká sekretář přeštického klubu Ladislav Langmajer.

Kvůli sobotnímu mezinárodnímu zápasu si domácí fotbalisté přeložili premiérový duel nové sezony krajského přeboru. Utkání s jedním z favoritů soutěže Slavií Vejprnice se bude hrát v Přešticích už v pátek v 18.00 hodin.

Pro fotbalový klub z jižního Plzeňska bude sobotní mezinárodní zápas cennou zkušeností vzhledem k tomu, že Přeštice budou za necelé dva roky hostit jednu ze skupin ženského mistrovství Evropy 2017 družstev do 17 let. Zásadní proměnou by do té doby měla projít veškerá zázemí stadionu včetně hrací plochy.

„Už kvůli sobotnímu zápasu jsme museli provést stavební úpravu jedné šatny, aby splňovala potřebné parametry," říká sekretář Přeštic.

Pořadatelé musejí zajistit vyvěšení vlajek, stálou lékařskou službu, moderování zápasu v českém i anglickém jazyce nebo občerstvení do kabiny pro hráčky. „Důraz se klade na ovoce a zeleninu," upřesňuje Langmajer.