Přesto fotbalisté Viktorie Plzeň před sobotním posledním ligovým zápasem této sezony s Jihlavou nic nevzdávají.

„Jsme připraveni bojovat do poslední minuty a já věřím, že to zvládneme,“ prohlašuje trenér Viktorie Zdeněk Bečka.

Viktorii může pomoci k titulu jedině výhra nad Jihlavou a zároveň ztráta Slavie. Kouč Plzně se prý ale po běžném stavu utkání Slavie s Brnem pídit nebude.

„Výsledek v průběhu zápasu ani o přestávce nebudeme chtít znát. Chceme se soustředit jen na náš zápas a výsledek utkání Slavie si necháme až nakonec jako překvapení,“ říká kouč Plzně.

Kabina Viktorie věří, že Brno by mohlo Slavii zaskočit. „Slavia se teď veze na vlně euforie, ale na naší straně je zase více zkušeností. Věřím, že Brno dokáže Slavii zavařit, hraje dobrý fotbal. Určitě má na víc než na aktuální jedenácté místo v tabulce. Já Brnu věřím,“ prohlásil stoper Viktorie Tomáš Hájek.

Trenér Viktorie ještě není rozhodnutý, zda do zápasu postaví Lukáše Hejdu, který má po střetu s brněnským Jakubem Řezníčkem v minulém kole zlomený nos a celý týden trénoval se speciální maskou na obličeji.

„Rozhodneme se až těsně před zápasem, zda nastoupí,“ říká Bečka, pro kterého to bude poslední zápas v roli hlavního trenéra. Po sezoně se vrací na post asistenta hlavního trenéra, kterým bude Pavel Vrba.

Utkání s Jihlavou bude sledovat zaplněná Doosan Arena. Mužstvo se chce rozloučit s fanoušky vítězstvím.

Tomáš Hájek.
Hájek: Věřím, že Brno dokáže Slavii zavařit

„Chceme našim fanouškům poděkovat za jejich podporu kvalitním výkonem a vítězstvím. A pokud by se nám povedl i titul, byla by to třešnička na dortu. Naši diváci jsou skvělí, podporovali nás i ve chvílích, kdy se nám nedařilo. Chtěl bych jim za sebe, celý realizační tým i mužstvo poděkovat,“ chválí plzeňské fanoušky trenér Zdeněk Bečka.

Jihlavu považuje za kvalitní tým. „Jsou zachráněni a mohou hrát uvolněně. Do Plzně si přijedou zahrát pohodový fotbal před vyprodanými tribunami. Nečeká nás nic jednoduchého,“ míní Bečka.

Bez ohledu na to, zda viktoriáni dnes zvednou pohár pro mistra ligy nad hlavu nebo ne (pro zajímavost – poháry jsou připraveny dva, jeden v Plzni a druhý v Praze na Strahově, kde hraje Slavia), v Plzni se chystá loučení se sezonou.

Klub zve všechny své příznivce na pivo, které se bude čepovat zdarma po dobu 90 minut na nádvoří Plzeňského pivovaru. „Naše fanoušky tak čekají dvě utkání po sobě,“ usmívá se mluvčí FC Viktoria Plzeň Václav Hanzlík.

„Připraveny jsou i soutěže o ceny z Viktoria shopu, čtyři fanoušci si domů odnesou i permanentku na novou sezonu. Po celou dobu bude hrát i kapela X-Cover,“ upřesňuje mluvčí klubu program akce, která začne začne krátce po skončení zápasu.

„Bez ohledu na výsledek utkání s Jihlavou můžeme tuto sezonu označit za úspěšnou. Viktoria hrála play off Ligy mistrů, základní skupinu Evropské ligy a již teď je jasné, že o Champions League budeme hrát i v následující sezoně,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek. „Z tohoto důvodu jsme se rozhodli připravit pro všechny naše fanoušky malé poděkování za jejich vynikající podporu po celou sezonu,“ dodává generální manažer Viktorie. Na sobotu je hlášeno příjemné letní počasí. „Věříme, že fanoušci dorazí do pivovaru v co nejvyšším počtu,“ říká mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík.

Fotbalista Jakub Řezníček.
Mám nabídku od Plzně, připustil Řezníček