Západočeši si z prvního duelu na východě Čech přivezli vítězství 2:1.

Viktoria sice prohrávala v Hradci Králové po gólu Kotiše, ale Bakoš s Hubníkem skóre dokázali otočit a zařídili Západočechům dobrou výchozí pozici do odvety.

„Vím, že je to dvojzápas, a z toho pohledu jsme vybojovali dobrý výsledek pro odvetu. To je určitě plus," komentoval první utkání trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Toho, že by Viktoria hrála jen na výsledek a na postup, se však fanoušci nemusí obávat.

„Budeme hrát opět útočně. Chceme hlavně potěšit fanoušky a udělat jim radost výhrou," slibuje asistent trenéra Viktorie Jiří Skála.

Oba soupeři, Plzeň i Hradec Králové, měli či mají několik hráčů zapojených do reprezentačních týmů.

Domácí kouč Miroslav Koubek bude muset oželet služby dvou slovenských reprezentantů, brankáře Matúše Kozáčika a záložníka Petrika Hrošovského, kteří si včera plnili reprezentační povinnosti v utkání proti Finsku.

Pětice českých reprezentantů Radim Řezník, Václav Procházka, Václav Pilař, Tomáš Hořava a Milan Petržela se naopak už zapojila do přípravy západočeského klubu.

Jejich vytížení však nebylo velké, proto by už proti Hradci mohli nastoupit. Na trávník se proti Islandu dostali jen Pilař na půl hodiny a Procházka na pár minut.

Také trenéru Hradce Králové Bohuslavu Pilnému bude chybět trojice reprezentantů do 21 let, v brance Koubek a v poli Holeš s Trubačem.

„Je to rozhodně komplikace, sestavu musíme opět pozměnit," potvrzuje trenér Pilný.

Východočeši jsou v lize poslední a pohárový duel v Plzni berou jako přípravu na důležitý ligový zápas na Slavii. Zadarmo ale svoji kůži neprodají. „Chceme soupeři zápas co nejvíce znepříjemnit a odvetu udělat pro diváky zajímavou," dodává trenér Pilný.

Utkání začíná v 17.00 hodin.