Běžela teprve pátá minuta utkání a na ukazateli svítil stav už 4:0 pro Viktorii Plzeň. Čtyřnásobný český mistr nakonec porazil v rámci projektu Gambrinus Kopeme za fotbal účastníka okresního přeboru Kozolupy 18:3, ale o výsledek v sobotu na hřišti v Luční ulici ani zdaleka nešlo.

„Byl to exhibiční zápas a tomu také odpovídal i výsledek," prohlásil po utkání záložník Viktorie Jan Kovařík, který se zapsal jednou do listiny střelců.

„Tu jednu trefu si budu samozřejmě do své střelecké bilance počítat," smál se fotbalista s nejlepší levačkou v české lize.

Sobotní dopoledne se na hřišti v Luční ulici bavili samotní aktéři na hřišti i diváci.

„Celou sezonu hrajeme pod tlakem, takže takové odlehčení není na škodu. Zpestří nám to letní přípravu," řekl Jan Kovařík.

Střelecky se nejvíce dařilo úročníkům Viktorie Marku Bakošovi a Michaelu Krmenčíkovi, kteří proti Kozolupům dosáhli shodně hattricku.

Obránce Aleš Matějů sice gól nevstřelil, ale utkání si 
i přesto užil. „Před zápasem jsme ještě trochu běhali. Máme náročné tréninky a tohle je pro nás oddechové, navíc s míčem u nohy. A na gól jsem aspoň přihrál," smál se český reprezentant do 21 let. Už zítra čeká svěřence trenéra Pivarníka další přípravný zápas. Na hřišti v Doubravce nastoupí od 17.00 hodin proti domácímu diviznímu Senku.

Viktoria Plzeň - Kozolupy 18:3

Poločas: 10:1. Branky: 
1., 25. a 28. Bakoš, 36., 41. a 60. Krmenčík, 4. a 12. Kratochvíl, 9. a 21. Hořava, 2. Chrien, 5. Vůch, 33. Řezník, 39. Suchan, 43. Kovařík., 44. Rajtoral, 45. Kučera, 58. Petržela – 34. Fryč, 45. Mošna, 64. Sazeček.

Viktoria – I. poločas: Sváček – Řezník, Hejda, Baránek, Vukajlovič – Hořava, Chrien – Kopic, Kratochvíl, Vůch – Bakoš. 2. poločas: Sváček – Rajtoral, Čihák, Piroch, Matějů – Kučera, Vaněk, Petržela, Suchan, Kovařík – Krmenčík.

Kozolupy: Sazeček, Samdru – Čech, Tejc, Trikar, Roda, Davídek, Kasal, Jančík, Mošna, Ptáček, Stehlík, Mráz, Vetešník, Machar, Tugui, Kvapil, Frič, Hausdorf.