Emocí a vzruchu bylo naopak měrou vrchovatou. Nejvíce v Rokycanech, kde se třikrát červenalo a utkání se pro malý počet hráčů Malše Roudné nakonec nedohrálo.

V 63. minutě domácí po dvou gólech Jakuba Vaníčka, jednom Jana Procházky z penalty a Lukáše Aubrechta vedli 4:0 a sudí utkání ukončil. Tým Malše Roudné neměl dostatek hráčů. Co však tomuto verdiktu předcházelo?

Utkání měla řídit trojice sudích z Německa, která ale byla na poslední chvíli oddelegována do Chrástu, a odtud rychle přijela do Rokycan trojice českých rozhodčích v čele s hlavním Vaňkátem. A ta se s Jihočechy příliš nepárala.

Během první půle mezi 5. a 36. minutou jim udělil hlavní arbitr tři červené karty. Většinou za protesty a po vzájemné domluvě s asistentem Janochem na lajně. „Herně jsme měli navrch, soupeř doplatil na nedisciplinovanost trojnásobným vyloučením. V poločase dvakrát střídal a potom se mu dva hráči zranili. Na lavičce už nikoho neměl, proto musel rozhodčí utkání ukončit," popsal duel rokycanský kouč Pavel Aubrecht starší.

Šachy s rozhodčími však zůstávají velkým tajemstvím. Nechápali je ani domácí.

Vzruchu bylo hodně i na půdě Hořovicka, kam přijela o záchranu bojující Doubravka. Hosté začali skvěle. Ferenc Róth přihrál Pavlu Švecovi na vedoucí gól a za chvíli osamocený Patrik Petrželka přestřelil branku. Poté ale začali hrát domácí. Během dvanácti minut skóre otočili a před přestávkou odpískal rozhodčí proti Doubravce osudovou penaltu.

„Do našeho vápna šel dlouhý míč, dostal se k němu Pavel Krejčí, otočil se, protihráč upadl a sudí zapískal penaltu. Pavel Krejčí byl vyloučen, zároveň s ním za protesty i Karel Řezáč, dostali jsme třetí gól a bylo rozhodnuto," viděl klíčový okamžik utkání doubravecký kouč Roman Vyleta.

Druhou půli se hra Doubravky v devíti lidech zhroutila jak domeček z karet. Prohra 1:6 znamená už vážné záchranářské starosti. Přesto ještě není třeba propadat panice. „První poločas jsme hráli dobrý fotbal, potom už to bylo špatné," dodal kouč.

Mužstvo však přišlo o dva vyloučené hráče, kteří budou chybět v sobotním dalším důležitém střetnutí doma proti Českému Krumlovu.

Na půdě tohoto soupeře hrál v sobotu o důležité body Tachov. Oba týmy mají záchranářské starosti a vzájemný souboj byl očekáván s napětím. Daleko lépe k němu přistoupili Jihočeši. Rychle šli do vedení, Karel Mančal hlavou sice vyrovnal, ale domácí vstřelili další dva góly.

Těsně před přestávkou vykřesal Tachovu naději po kombinační akci střelou k tyči Lukáš Hudec, po změně stran však už žádný gól nepadl a Český Krumlov bral tři body za výhru 3:2. Minimálně na bod však Tachov měl. Deset minut před koncem byl bez odezvy faulován ve vápně Jaroslav Žemlička a za chvíli Lukáš Hudec nastřelil tyč.

„Zápas jsme si prohráli sami svými vlastními chybami. Nedosáhli jsme ani na bod, podali jsme jeden z nejhorších výkonů. Sice jsme nějaké šance měli, chybělo však nasazení a bojovnost," lamentoval trenér hostů Zdeněk Bečka.

Ve středu hostí v 17.30 Tachov v dohrávce 25. kola celek Hořovicka a v sobotu hraje opět v domácím prostředí derby s Rokycany. „Dva zápasy doma by pro nás mohly být dobré, ale bezpodmínečně je třeba změnit přístup, hráči musí sami chtít vyhrát," dodal tachovský trenér.

To nejlepší nakonec. Fotbalisté Chrástu jsou v současné době nejlepším divizním reprezentantem Plzeňského kraje. Dokázali to i v sobotním utkání s ohroženým Milevskem, kterému nedali vůbec žádnou šanci a zvítězili počtvrté v řadě.

Borcem číslo jedna v chrásteckém dresu byl záložník Jaroslav Sadílek. Na první gól přihrál Jaroslavu Kovaříkovi, na druhý Jaromíru Šimrovi a poslední dva vstřelil ve druhé půli sám. Šancí na vyšší výhru však měli chrástečtí borci víc. „Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme celý zápas lepší. Jsem spokojen s výsledkem i hrou. Měli jsme tak ve druhé půli hluchých asi dvacet minut, jinak jsme hráli opravdu dobře," pochvaloval si trenér Zdeněk Michálek.

Spokojen byl s jednou výhradou i prezident Luděk Vokoun. „Hráli jsme kolektivně, diváci se měli na co dívat, škoda jen, že na pohledný fotbal jich chodí málo. Na podzim byly návštěvy vyšší, teď tady byly sotva dvě stovky."

Chrást hraje v neděli na hřišti táborské rezervy.