Jeden z adeptů na čelní příčky tabulky vykročil do sezony úspěšně, ale pak přišla deka. Na tříbodový zářez čekají Přeštice od čtvrtého kola. Výsledkovou krizi odnesl kouč Jan Kraus, kterého nahradil u kormidla Václav Uzlík.

Bývalý fotbalista Dukly Praha, SK Plzeň nebo německého Lammu si uvědomuje, že recept na okamžitou cestu ze současné situace neexistuje.

„Nálada je v kabině dobrá, i když nás mrzí výsledky i předvedená hra posledních kol. Tyto věci ale mají dlouhodobější příčiny, řešení se nenabízí za týden," tvrdí Uzlík.

Po svém příchodu na lavičku týmu zdůrazňoval poctivý přístup hráčů, a to jak na cvičišti, tak na bojišti. „Kluci chtějí pracovat, ve fotbale však nejsou výsledky práce vidět za týden ani čtrnáct dní," zdůrazňuje kouč.

Přeštice vyrazí o víkendu do Černic, na půdě nováčka přeboru a souseda v tabulce chtějí vyhrát. „Budeme se dívat hlavně sami na sebe, musíme předvést lepší fotbal než v uplynulých týdnech," vyhlašuje Uzlík. Překopávat sestavu není podle kouče řešením.

„Změny v sestavě jsou jen krátkodobé řešení," reaguje trenér.

Jakou herní filozofii chce razit Václav Uzlík? „Ve výkonnostním fotbalu trenéři analyzují mužstvo a tomu přizpůsobují svou herní filozofii, zatím co v profi fotbalu je to přesně naopak. V současnosti hledáme takovou, která by co nejvíce těžila z předností, které kluci mají," uvažuje trenér Přeštic, kterého zarmoutilo zranění útočníka Tuška v posledním duelu s Vejprnicemi.

„Jedná se o těžké zranění – Martin Tušek má přetrhané vazy v rameni a chybět nám bude do začátku jara," tuší trenér Přeštic Václav Uzlík.

V závěru podzimu čekají Uzlíka & spol. souboje s celky z nižších pater tabulky – nováčci Horšovský Týn a Zruč, Domažlice B a konečně Horažďovice.

Dočkají se fotbalisté Přeštice vítězství pod novým trenérem už v sobotu na hřišti v Plzni-Černicích?

Martin Šiška