A aby toho nebylo málo, Václav Uzlík se ještě věnoval doubravecké mládeži, působil totiž u klubu v roli šéftrenéra.

Stihl tři odlišné role a ve všech třech sklízel ovoce.

„Byla to dobrá sezona, s Doubravkou jsme splnili misi a Přeštice si také nevedly zle," přemítá kouč a stále aktivní hráč v jedné osobě.

Jak se tohle všechno dá skloubit?
Stihnout se to dá, důležitá je organizace. Člověk musí omezit ostatní aktivity, a při rozumné domluvě s trenérem Přeštic (Luďkem Šilhánkem, pozn. autora), který mi vycházel vstříc, to nebyl problém.

Když se ohlédneme za ročníkem 2011/2012, jak jej hodnotíte? Senco postoupilo, Přeštice si také nevedly vůbec špatně…
Na Senco jsem přišel v zimě a cíl byl jednoznačný – dovést tým zpět do divize, a to se nám naštěstí podařilo. Věřím, že při zápasech Doubravky se ani diváci nenudili, předváděli jsme líbivý fotbal, takže spokojenost je stoprocentní. A co se Přeštic týče, tam se dlouhodobě pracuje s mladým mužstvem, kde hraje spousta talentovaných fotbalistů. Můžu říct, že mi fotbal dělá radost.

A když změřilo Senco síly s Přešticemi, na jaké straně barikády jste stál?
(směje se) Stál jsem na lavičce Senka, ale srdíčko bylo rozpůlené. Utkání pro mě bylo hodně zvláštní, kdo něco podobného zažil, tak mi dá za pravdu. Duel ale přece jen nebyl tolik pikantní, jako kdyby o něco šlo, šlo spíše o formalitu (Doubravka v té době už byla jistým postupujícím do divize – pozn. autora).

Po sezoně jste skončil u A týmu Doubravky a začal se naplno věnovat mládeži. Proč jste se tak rozhodl?
Hlavní roli hrály časové důvody, protože skloubit práci u mládeže s prací u A týmu není reálné, takže jsem se musel rozhodnout. Pro mě je větší motivace pracovat s mladými fotbalisty, protože tam hrají moji dva synové, kterým je dvanáct a devět let.

Co práce šéftrenéra mládeže vlastně obnáší?
Pomáhám u základny a u mladších žáků. Mojí náplní práce je sjednocení tréninkových postupů našich družstev u všech věkových kategorií, od minizákladny po tým devatenáctiletých hráčů, který vede trenér Martin Kastner a který je vlastně takovou výkladní skříní naší mládeže.

A na fotbalových trávnících v roli hráče vás fanoušci v příští sezoně uvidí?
Je to pravděpodobné, letní přestávka a příprava je vždy velice krátká. Až budu končit, tak jedině před tou zimní (směje se).

Martin Šiška