Zbývalo ještě třináct minut sobotního utkání 18. kola divize A mezi domácím Senkem Doubravka a celkem z Dobříše. Na ukazateli skóre svítil nerozhodný výsledek 2:2, když hlavní rozhodčí nařídil volný přímý kop z dobrých 20 metrů, k němuž se postavil domácí útočník Milan Ungr. A pak to přišlo. Přesná levačka vytáhlého snajpra Senka rozjásala zaplněné plzeňské ochozy. A vedení 3:2 už Doubravka nepustila.

Přitom hráč s „barošovskou“ patnáctkou na zádech přišel do hry trošku neobvykle až v průběhu druhého poločasu. Po nepříjemném zranění a tentokrát v roli žolíka, který má překlopit misky vah na stranu svého týmu. A to se Milanu Ungrovi nakonec povedlo. „V posledních týdnech jsem se potýkal se svalovým zraněním a moc jsem toho nenatrénoval. Absolvoval jsem jeden pořádný trénink za dva týdny. Jsem moc rád, že jsem se v průběhu hry dostal na hřiště a nakonec i rozhodl,“ svěřil se Ungr.

„Na přímý kop jsem si věřil, i když to byla moje první střela levačkou za hodně dlouhou dobu,“ vysvětluje snajpr Senka. A že to byl ale krásný gól, řekli si uchvácení fanoušci divizního celku z Plzně. Milan Ungr totiž ukázal brilantní kopací techniku a gólman hostů byl bez šance. „Sval po kopu vydržel, navíc z toho byla celkem hezká branka. V tu chvíli to byla ta nejlepší možná kombinace,“ culí se vyhlášený kanonýr Doubravky.

„Jinak to ale bylo velmi těžké utkání. Hned v úvodu, asi ve 4. minutě utkání, se nám zranil brankář a ještě jsme dostali gól po rohovém kopu. Kluci ale v prvním poločase ukázali charakter a byli lepším týmem, což vedlo k vyrovnávacímu gólu. Čeká nás velmi náročné jaro a každý bod do tabulky se počítá. Doufám, že nás tato výhra nakopne,“ přeje si útočník Senka.

Den Rváčů MMA. David Gregovský x Stanislav Mašek
OBRAZEM: MMA bojovníci předvedli v Pekle drsnou řež

Doubravka se díky vítězství posunula v neúplné tabulce na desátou příčku. A hned další kolo bude pro Ungra a jeho spoluhráče nesmírně důležité. A navíc i velmi těžké. Senco totiž hraje v Březové, na hřišti ambiciózního nováčka, který je na domácím hřišti vůbec nejlepším celkem soutěže a v devíti zápasech zasypal sítě soupeřů hned jednatřiceti góly. „Podle mých informací se v Březové nebude hrát na trávě, ale na umělce, takže výhoda domácího prostředí by neměla být tolik znát. Březová ale hraje velmi dobře, praktikuje pohledný fotbal, takže to bude nesmírně těžké. My si ale chceme připsat další tři body a posunout se v tabulce zase o krok výš,“ má jasno doubravecký ostrostřelec.

ŠESTNÁCT VÝHER, PŘIJDOU DALŠÍ DVĚ?

Skvělou formu potvrzují i nadále fotbalisté Tachova, kteří si o víkendu smlsli na Rapidu (5:0). Teď ale svěřence trenéra Martina Knakala čeká náročný víkend. „V pátek hrajeme dohrávku v Nýrsku, v neděli v Holýšově, který teď prohrál. Bude to těžké, ale chceme oba zápasy jednoznačně vyhrát,“ tvrdí kouč Knakal.

Radim Řezník (vpravo) a Michael Krmenčík po utkání se Sportingem.
Radim Řezník: Od fotbalu si odpočinu na rybách