Na cestu vyrazili v sobotu ráno od stadionu ve Štruncových sadech autobusem do Mnichova a odtud se přepravili letecky na jih Turecka.

V Beleku fotbalisty Viktorie Plzeň po dlouhé cestě sice přivítal déšť, ale ani voda padající z potemnělé oblohy jim náladu nezkazila.

To, čeho si viktoriáni v Beleku, kam zamířili v rámci zimního soustředění už potřetí za sebou, nejvíce užívají je hřiště s přírodní trávou.

Konečně si po dvou týdnech strávených v chladném počasí na hřišti s umělou trávou mohou zatrénovat na kvalitním povrchu. „Každý hráč má rád přírodní trávu, oproti umělce je to velký rozdíl. Hlavně ´kolenáři´, kluci, které bolí z umělky kolena, se nemohli dočkat. Těm by se mělo nejvíce ulevit, všichni se teď cítí mnohem lépe," pochvaloval si po včerejším dopoledním tréninku záložník Jan Kopic.

V sobotu po přistání v Antalyi čekala výpravu fotbalistů Viktorie ještě hodinová cesta autobusem do hotelu a večer byl věnován aklimatizaci.

V Turecku je oproti středoevropskému času o hodinu více, ale minimální časový posun nikomu žádný problém nedělá.

Ze soboty na neděli se fotbalisté úřadujícího českého šampiona posílili vydatným spánkem a včera už je čekaly dvě tréninkové jednotky.

Dopolední trénink byl více zaměřen na nabírání fyzické kondice, ten odpolední měl už spíše herní charakter a hráči si v něm užili míče mnohem více.

„Dopoledne jsme se zaměřili na cvičení odrazové síly a na sprinty. Všichni tušíme, že dopoledne tady určitě nebudou příjemná, ale musíme to absolvovat," uvědomuje si Jan Kopic.

Dopolední kondiční přípravu zpříjemnilo hráčům příznivé počasí. Teploměr ukazoval patnáct stupňů a svítilo i sluníčko.

Odpoledne se ale obloha zatáhla a na dnešek je hlášen déšť. Tréninkové plány to ale viktoriánům nezkříží.

„Kdykoliv tu pršelo, tak jsme s terénem neměli problém. Pro mě osobně není velký rozdíl trénovat v dešti a na suchu," říká obránce Viktorie Roman Hubník.

Už zítra čeká v Beleku fotbalisty Viktorie Plzeň první ze dvou přípravných utkání, Jejich soupeřem bude německý celek MSV Duisburg, po podzimní části poslední tým druhé bundesligy. Utkání začíná v 17.30 hodin.