Řečeno v boxerské terminologii, tohle bylo pomalu na ručník.

„Vstup do zápasu byl vynikající, vyvíjelo se to výborně. Vedli jsme o dva góly a myslím, že jsme kontrolovali hru,“ chválil naopak svůj tým trenér Sparty Pavel Hapal.

„My chceme Plzeň,“ skandoval plzeňský kotel.

Skalní příznivce vyslyšel jako první Radim Řezník, hrající na nezvyklém postu stopera ve dvojici s kapitánem Romanem Hubníkem. Řezník po centru Kopice z rohového kopu vstřelil hlavou kontaktní gól a zavelel k ofenzivnímu nástupu.
„Bylo tam velké množství standardek, díky kterým se Plzeň dostala do tlaku. Z jedné z nich jsme inkasovali,“ konstatoval Hapal.

Šimon Falta a Tomáš Hořava
Spartu jsme zatlačili a zaslouženě vyrovnali, říká Tomáš Hořava

Najednou tu byla úplně jiná Viktoria, která měla zbytek prvního poločasu pevně ve své moci.

Druhý úder zasadili domácí soupeři v úvodu druhé půle. A znovu se prosadili ze standardní situace – roh zahrával tentokráte Zeman, opět na zadní tyč, a míč poslal do sítě Hořava.

„Otáčet se Spartou výsledek 0:2, to není vůbec žádná jednoduchá věc, takže si myslím, že jsme v zápase ukázali obrovský charakter,“ uvedl po utkání trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba, který vypjatý zápas tradičně velice emotivně prožíval.

Obrat v souboji se Spartou má podle Vrby svoji cenu. „Doufám, že to byl moment, který nás nakopne do dalších zápasů,“ věří kouč.

Viktoria vede před Slavií už jen o pět bodů a boj o titul tak slibuje drama až do konce. Výhodou Viktorie je, že má vše ve své moci.

Oba soupeře, Plzeň i Slavii, čekají v příštím kole těžké zápasy – Viktoria hraje na půdě posledního Brna, které bude hrát o všechno. Slavia zajíždí na horkou půdu do Liberce.

Změní se odstup mezi Plzní a Slavii?

Viktoria Plzeň ve 24. kole fotbalové HET ligy doma remizovala s pražskou Spartou 2:2.
Viktoria odvrátila mat. Proti Spartě zachránila remízu