„Byla to chyba našich stoperů, kteří jinak odehráli výborný zápas," litoval po svém premiérovém soutěžním utkání na lavičce Viktorie Plzeň trenér Dušan Uhrin mladší.

Průběh utkání potvrdil, že jeho tým nastoupil proti velmi silnému protivníkovi. „Hráli jsme proti těžkému soupeři, který předváděl výborný kombinační fotbal. Výsledek 1:1 nám ale stále dává šanci do odvety, i když pochopitelně menší, než kdybychom jedna nula vyhráli. Ale i my můžeme dát na hřišti soupeře gól, souboj je otevřený," uvedl po zápase domácí kouč.

Mohli jsme být odvážnější, řekl Uhrin

Plzeň v utkání proti Šachtaru nepředvedla takové ofenzivní parády jako v minulosti.

„Nemyslím si, že bychom byli v zápase pasivní. Hráli jsme to, co nám dovolil soupeř. Věděli jsme, že Šachtar má velkou útočnou sílu a nemohli jsme otevřít hru. Kdykoliv jsme to udělali, Doněck se dostal do velké šance, chodil nám do brejků, což jsme nechtěli," zdůraznil Uhrin.

„Takticky jsme hráli výborně, ale dopředu jsme mohli být odvážnější," připustil trenér Viktorie, který litoval dvou nevyužitých příležitostí v prvním poločase. „Kdybychom je zužitkovali, mohli jsme v zápase pomýšlet na lepší výsledek," konstatoval trenér Plzně, který se v odvetě bude muset obejít bez Davida Limberského.

Reprezentační zadák nebude moci nastoupit kvůli trestu za žluté karty.

„David je reprezentant, ale my ho musíme v odvetě nahradit. Když mám říci pravdu, tak zatím nepřemýšlím o tom, jestli to bude pro nás komplikace. V neděli nás čeká ligový zápas v Ostravě a pak teprve budeme řešit, kým nahradíme Limberského v odvetě s Doněckem," řekl plzeňský trenér.

Odveta bude těžká, soudí Lucescu

Jeho protějšek Mircea Lucescu nebyl s výsledkem 1:1 spokojen. „Utkání jsme měli vyhrát, po celý zápas jsme si udržovali převahu," uvedl rumunský kouč Šachtaru.

Oba góly podle něj padly po chybách. „Nebyly to žádné vypracované akce, ale oba týmy vstřelily gól vinou nepozornosti soupeře," řekl Lucescu.

I když remíza 1:1 dává jeho týmu lepší výchozí pozici do odvety, podle Luceska nečeká jeho tým snadný zápas. „Odveta bude těžká, Plzeň měla naši hru dobře přečtenou a z odvety se určitě ještě více poučí," konstatoval trenér Šachtaru.