„Teď se musím dát rychle do kupy, abych se mohl soustředit už na sobotní zápas se Spartou," říká autor třetí branky českého národního mužstva v kvalifikačním utkání proti Arménii.

Zdá se, že Jerevan je pro Daniela Koláře městem zaslíbeným. Skóroval tu už v kvalifikaci Ligy mistrů v roce 2010 proti domácímu Pjuniku a na stejném stadionu vstřelil gól i v úterý večer.

„Jestli je to zaslíbené město, to nevím. Důležitější je, že jsme oba zápasy, s Viktorkou i reprezentací, vyhráli," míní.

I přes porážku podle něj byli Arménci silným soupeřem. „Podali dobrý výkon a mužstva, která tam přijedou, to nebudou mít vůbec jednoduché," domnívá se Kolář.

Tři body ze dvou utkání s Dánskem a Arménií jsou ale pro plzeňského fotbalistu málo. „Není to úplně podle našich představ, chtěli jsme těch bodů získat více, bohužel se to nepodařilo. Doma jsme už poztráceli moc bodů," přiznává.

Čechům trochu nahrála remíza Dánska s Bulharskem, dvou největších soupeřů o druhé místo ve skupině. „Dokud bude existovat šance, musíme se o ni prát," říká.

Daniel Kolář teď stejně jako další jeho spoluhráči z Viktorie v české i slovenské reprezentaci musí přepnout na sobotní zápas se Spartou. „Už jsme doma a musíme se něj co nejlépe připravit," dodává.