Po čtyřech odehraných zápasech mají svěřenci lubského trenéra Vladislava Smolíka na svém kontě skvělých deset bodů.

„Takový vstup do sezony jsme nečekali, ale jsme samozřejmě moc rádi. V neděli proti Zruči očekávám těžké utkání. Soupeř hraje dost houževnatě a má formu, kterou prokázal výbornými výsledky v prvních kolech," má jasno kouč Lubů Vladislav Smolík.

Atraktivní duel vyhlíží také na Lopatárně, kde Rapid změří síly s velice silným Rozvadovem.

„Pro nás je to vlastně první zápas doma. Předchozí čtyři souboje jsme odehráli na hřištích soupeře. Jsem z toho poněkud zklamaný. Stejně jako já jsem zodpovědný za výsledky týmu, někdo jiný je zodpovědný za stav hrací plochy," lituje kouč Rapidu Jaromír Mysliveček (na snímku). „Rozvadov je určitě favoritem, byť mu začátek soutěže stejně jako nám příliš nevyšel. My musíme přidat ve finální fázi, která nás od začátku ročníku velice trápí," dodává trenér.

Pátým kolem o víkendu pokračuje také divize. Fotbalisté Klatov touží v Českém Krumlově odčinit dva poslední nezdary.

„Utkání v Rokycanech a doma proti Varům nám bodově nevyšlo, takže je potřeba opět zabrat. V Českém Krumlově nás nečeká nic jednoduchého, ale rozhodně chceme bodovat," říká klatovský kouč Martin Lepeška.

V dalších zápasech vyzve nováček ze Sušice Čížovou, Doubravka hraje v Ostrově. V rámci 5. kola ČFL hostí Domažlice Benátky nad Jizerou a Tachov zajíždí na půdu posledního Benešova.