„Zápas se mně hodnotí velice špatně. Na začátku prvního poločasu jsme měli dvě šance, ale jinak byl Liberec pohybově lepší a zaslouženě vedl. Do druhé půle jsme vstoupili lépe, vytvořili jsme si tlak a spoustu situací, ve kterých nám chyběla jen finální část. V 82. minutě se nám podařilo vstřelit gól a zápas pak byl nahoru dolů, ale bohužel s nešťastným koncem pro nás," litoval po zápase viditelně zklamaný domácí kouč.

Na případnou korunovaci si musí počkat Viktoria až do příští soboty. K tomu ale potřebuje v Hradci Králové zvítězit.

Plzeňané se tak dostali před posledním kolem pod velký tlak. „V Hradci musíme hrát na vítězství, což samo o sobě složitější," připustil trenér Verba.

„Pořád ale máme náskok dvou bodů a je to jen o nás. Buď zápas zvládneme a budeme úspěšní, nebo ne a tom momentě pravděpodobně skončíme druzí," konstatoval trenér Viktorie.

Vrba před utkáním v Hradci nepovažuje za výhodu, že domácí jsou již jistým sestupujícím. "Nepřipadá mi, že by soupeři proti nám nehráli o nic. Pouze čeští fanoušci si myslí, že to skončí tak nebo tak. Ale všichni hrají sami o sebe a je jedno, jestli proti nám, nebo Spartě," míní Vrba.

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý měl radost z toho, že jeho tým si výhrou v Plzni pojistil v tabulce třetí místo a účast v předkole Evropské ligy. Tým pochválil hlavně za výkon v první půli. "V něm jsme podali dobrý výkon. Dokázali jsme držet balon, kombinovat a měli jsme nebezpečné útoky," řekl Šilhavý.

Kouč Liberce připustil, že po změně stran se jeho mužstvo dostalo pod velký tlak. "Lítalo to kolem naší brány. Něco pochytal Kovář, něco pokazili útočníci Plzně. Když už se zdálo, že to uhlídáme, dostali jsme vyrovnávací gól," řekl Šilhavý.

Jeho svěřenci ale v poledních vteřinách zápasu vstřelil vítěznou branku. "Dali jsme šťastný gól a vyhráli jsme. Musím před kluky smeknout za to, co předváděli celé jaro," dodal Jaroslav Šilhavý.