„Když se ohlédnu za oběma zápasy, vyhráli jsme souboj s Ruchem 7:0 a zaslouženě jsme postoupili. Zejména v odvetě jsme předvedli výkon, za který jsem na hráče pyšný. Předvedli jsme výborný fotbal," komentoval postup svého týmu do kvalifikace Evropské ligy trenér Viktorie Pavel Vrba.

Plzeňský kouč byl nadšen i z parádní atmosféry v Doosan Areně, kam ve čtvrtek večer přišla rekordní návštěva. „Kulisa byla výjimečná a já jsem moc rád, že jsem ji dnes mohl v Plzni zažít. Přispěli k ní naši fanoušci i příznivci Ruchu, které bych chtěl až na házení dělbuchů pochválit. Zejména v první půli byli fantastičtí. Zásluhou obou táborů pak byla na stadionu atmosféra, jaká má na fotbale být," svěřil se po zápase trenér Plzně.

Podle Vrby zápasu pomohlo, že polský tým přijel do Plzně s otevřeným hledím. „Nám vyhovuje, když soupeř chce hrát fotbal, a to Ruch chtěl," potěšilo trenéra Viktorie.

A jak by se Chorzów podle něj umístil v české lize? „I přes obě porážky s námi je to silný tým, který skončil na druhém místě v polské lize. Nevýhodou Ruchu je, že zatím není rozehraný, ale podle mne by měl v naší lize své místo," říká kouč Plzně.

Vrba pochválil i jednotlivce. „Darida dnes předvedl, že je jedním z nejtalentovanějších českých fotbalistů," prohlásil.

Vyzdvihl i výkon nejlepšího hráče na hřišti, autora hattricku Michala Ďuriše. „Ďuriš v tomto utkání nahradil Petrželu se vším všudy, dal tři branky. A je jen otázka času, kdy dokáže předvést vše, co umí. Věřím, že hattrick proti Chorzówu mu v tom pomůže," povzbudil slovenského záložníka, který v minulé sezoně zastával roli prvního náhradníka. „Michal byl trpělivý, čekal na svoji příležitost. A já věřím, že teď budeme říkat, že patří k našim klíčovým hráčům," poznamenal.

Viktorii už v neděli utkání třetího kola Gambrinus ligy s Brnem. „Očekávám, že Brno bude hrát jiný fotbal než Chorzów, asi ne tak otevřený jako polský tým. Věřím ale, že to bude zajímavý zápas," vzhlíží už k nedělnímu domácímu duelu trenér Vrba.