I přes důležitou výhru ale odcházel do šaten trenér vítězného týmu Jaroslav Urbánek značně rozzlobený. A to zejména kvůli výkonu Michala Volfa, hlavního arbitra vypjatého boje.

„Z utkání jsem velmi zklamaný. Ne ani tak kvůli našemu výkonu, ale kvůli některým verdiktům hlavního rozhodčího, který nás zejména ve druhém poločase nenechal vůbec hrát," posteskl si Urbánek.

„Za posledních sedm let jsem takový výkon ze strany sudích ještě nezažil. Ze zápasu se bohužel stala hrozná komedie, ze které nakonec nikdo neměl radost. Přehlednutí úmyslné ruky soupeře ve vápně nebo udělení žluté karty při zmaření jasné gólové příležitosti, když běžel Martin Míka sám na branku. Nehledě na to, že nám byl pískán jako faul sebemenší kontakt, zatímco soupeři procházely mnohem tvrdší zákroky," říká chotíkovský Jaroslav Urbánek.

Na jindy usměvavém trenérovi se zkušenostmi z Doubravky či Chrástu bylo patrné rozčarování i druhý den po skončení utkání.

„V neděli jsem se díval na video a jen ve druhém dějství nám bylo odpískáno dvacet faulů, zatímco hostujícímu celku pouze šest. Asi má Mýto daleko techničtější hráče než my," dodává ironicky třiačtyřicetiletý lodivod Chotíkova.

„Asi před měsícem jsem zaslechl nějaké fámy týkající se setrvání Mýta v soutěži a do soboty jsem tomu moc nevěřil. Teď už mám na danou situaci ale úplně jiný názor," nebere si servítky trenér, který jako

hráč nastupoval za Žatec, Bolevec, Stod, Petřín nebo i německý Furth im Wald.

Stejný názor na vypjatý duel jako chotíkovský kouč sdílí i zkušený matador Jaromír Mysliveček, současný trenér plzeňského Rapidu.

„Jelikož se naše utkání s Holýšovem kvůli nepřiznivému terénu odložilo, byl jsem se na souboj Chotíkova s Mýtem podívat. Abych byl slušný, bylo to nechutné. Tohle už jsem dlouho nezažil a ani se některým hráčům za jejich chování nedivím," komentuje chotíkovskou divočinu uznávaný kormidelník Rapidu Jaromír Mysliveček.

I přes údalosti posledního víkendového kola chtějí v táboře pátého týmu tabulky rychle zapomenout. V posledních třech kolech čeká plzeňskou partu fotbalistů těžký los, kdy se Chotíkov kromě rezervy domažlické Jiskry utká s hlavními aspiranty na celkové vítězství v letošním vyrovnaném ročníku – druhými Přešticemi a třetím Rozvadovem.

„Záchrana se nám už díky bohu podařila, takže můžeme být ve zbývajících zápasech trošku klidnější. Rádi bychom skončili v horních patrech tabulky, ale musíme i vzhledem k hráčské situaci zůstat pokorní. Na druhou stranu, venku v této sezoně nehrajeme špatně, takže ani proti papírovým favoritům není předem nic ztraceno," uzavírá trenér Chotíkova Jaroslav Urbánek.