Nástupcem Karla Rady ve Viktorii Plzeň je Sálem Hebousse, který vedl například v divizi Přední Kopaninu. Zkušenosti se ženským fotbalem získával u české reprezentace jako asistent trenéra Krejčíka, kde působil do konce loňského roku. „Sálem už s námi absolvoval řadu tréninků, na jaře sledoval i naše zápasy. Za tu dobu už stačil poznat tým, takže jeho přechod bude plynulý a bezproblémový,“ říká Karel Rada na adresu svého nástupce.

Se sezonou i se s svým trenérem se fotbalistky Viktorie rozloučily vítězstvím – v posledním kole porazily na hřišti SK Smíchov celek FC Hradec Králové 3:0. „Dali jsme brzy gól, ale potom jsme nechali zbytečně hrát soupeře. Dvě minuty před přestávkou se trefila Šlajsová a to Hradec definitivně zlomilo,“ viděl utkání trenér Karel Rada.

Michael Krmenčík (vlevo) v souboji s belgickým fotbalistou.
Byl to jeden z těch lehčích gólů, říká Krmenčík

Viktoria skončila v tabulce skupiny o záchranu v nejvyšší soutěži druhá o jediný bod za pražskou Duklou. „S umístěním jsme spokojeni. Trochu mě ale mrzí, že jsme nepřeskočili Duklu. Sehráli jsme s ní pokaždé vyrovnané partie, doplatili jsme však na neproměňování brankových příležitostí,“ dodává kouč Viktorie.

Z první ligy sestupuje Zbrojovka Brno, kterou nahradí její rival Lokomotiva Brno Horní Heršpice.

Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 3:0 (2:0). Branky: 5. Ondrášková, 43. Šlajsová, 70. Tauberová. Rozhodčí: Šafránková – Šauflová, Špindlerová. ŽK: Krejčová, Plháková (obě Plzeň).
Viktoria: M. Radová – Krejčová (46. Plháková), Ondrášková, Nehodová, Hanžlová (73. Švábová – Markelová (85. A. Radová), Tauberová, Mrázová, Pacandová – Šlajsová (65. Nesvedová), Ranglová. Trenér: Karel Rada.