„Musím říci, že holky podaly maximum toho, čeho jsou v současné době schopny. Zápas odmakaly,“ pochválil české reprezentantky trenér Karel Rada.

Kouč přiznal, že některé hráčky srážela počáteční nervozita. „Viděl jsem, že na na ně dopadla nervozita z velkého utkání, vím, že jsou schopné podávat lepší výkony. To nás trochu sráželo,“ přiznal kouč.

„V prvním poločase jsme byli málo kreativní ve hře směrem dopředu, neudrželi jsme balon a naopak jsme míče zbytečně ztráceli,“ vytýkal týmu vicemistr Evropy z roku 1996.

Fotbalové ME žen do 17 let odstartovalo zápasem mezi domácí Českou republikou a Francií. Hrálo se v Plzni na městském stadionu ve Štruncových sadech.
FOTO: Češky na úvod šampionátu prohrály s Francií

Podle něj zvládl jeho celek v utkání s Francií lépe defenzivu. „Obranu musím pochválit, hlavně obě stoperky hrály výborně. Jediné, co bych jim vytkl, že jedna z nich nevystoupila při prvním gólu Francouzek, aby střelkyni Malardové situaci zkomplikovala,“ poznamenal.
Francie byla podle něj hratelným soupeřem. „Protivník měl velkou kvalitu a myslet si na vítězství by asi bylo troufalé, na to jsme ani neměli tolik šancí. Na bod jsme ale mohli dosáhnout,“ míní český kouč.

Nejhezčí akci utkání jeho tým předvedl v 53. minutě, kdy Gabriela Šlajsová parádní střelou překonala gólmanku Lerondovou. „Byl to krásný gól, pohotové zakončení,“ pochválil trenér hráčku Viktorie Plzeň.

V pátek čeká Češky favorizované Španělsko, které prohrálo 1:4 s Německem. „Určitě soupeři nedáme nic zadarmo,“ slíbil trenér Rada.

Utkání Německo x Španělsko na ME žen do 17 let se hrálo v Přešticích na Plzeňsku.
FOTOGALERIE: Němky smetly Španělsko 4:1