Možná ho čeká nejdůležitější týden jeho trenérské kariéry. Kouč Viktorie Plzeň Karel Krejčí přivedl v neděli své svěřence k důležité výhře 2:1 nad Brnem a současně čtrnáctému vítězství v lize v řadě. Pokud Sparta klopýtne ve středu v dohrávce na Dukle a Viktoria v neděli vyhraje šlágr na Letné, mohou Západočeši slavit titul. Pro trenéra Karla Krejčího, který byl u dvou plzeňských titulů jako asistent trenéra, by to byl první triumf v roli hlavního kouče.

Viktoria i její trenér se přiblížili o další krok ke splnění svého snu, ale rozhodnuto ještě zdaleka není – udělat poslední kroky bývá ze všeho nejtěžší. Viktorii navíc trápí rozsáhlý lazaret, zranění kosí jednoho hráče za druhým. Výhru nad Brnem, absenci klíčových hráčů či nacházející bitvu se Spartou glosuje trenér Viktorie Karel Krejčí.

O srdci a charakteru mužstva. Vážím si toho, že jsme zápas s Brnem zvládli. Odehráli jsme podobné utkání jako ve Zlíně. Musím kluky pochválit, že ukázali bojovnost a srdíčko, a díky tomu dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu.

O nervozitě při utkání s Brnem. Přiznám se, že nervózní jsem byl už před zápasem, všichni vnímáme, že liga finišuje. Já se ale nervozitu snažím skrývat uvnitř, bylo by špatné, kdybych přišel do kabiny nervózní. Samozřejmě za nerozhodného stavu a s přibývajícím časem, když nepřicházel druhý gól, adrenalin na střídačce stoupal. Naštěstí se nám podařilo deset minut před koncem vstřelit vítěznou branku.

O soupeři. Brno má velmi kvalitní tým, do Plzně přijelo v pohodě, v lize má dost bodů a prezentuje se velmi dobrou hrou. Já si vítězství nad Zbrojovkou velice vážím.

Vzrůstající marodka. To je věc, která mě trápí. Přibývá šrámů a zraněných hráčů, někteří se do utkání s Brnem nestačili dát dohromady. Teď máme týden na to, aby naši lékaři a fyzioterapeuti pomohli k jejich uzdravení.

O Janu Holendovi. Mrzí mne, že při našich šancích nebyl v prostorech, v jakých měl být, minimálně dva góly měl dát. Na Honzovi Holendovi je pochopitelně trochu znát, že mu chybí zápasová praxe. Na druhou stranu si velice vážím jeho charakteru, jeho přístupu. Uvědomuje si, že je teď naším jediným útočníkem, vidí, že je to na něm, a chce mužstvu pomoci.

O absenci Michala Ďuriše. Michal nám určitě chybí. Bylo to patrné v koncovce při našich šancích už v zápase ve Zlíně a proti Brnu to bylo to samé. Troufnu si říci, že pokud by Michal Ďuriš ve Zlíně i proti Brnu mohl nastoupit, nějaký gól by podle mne ze zmíněných brankových příležitostí vstřelil.

O Pavlu Fořtovi. Byl jsem mile překvapen už jeho výkonem v pohárovém utkání proti Mladé Boleslavi, kdy si během dvaceti minut na hřišti vytvořil dvě gólové šance. V utkání s Brnem nám pomohl, po jeho akci padl vítězný gól. Povolání Pavla Fořta z farmy z Domažlic do Viktorie bylo pro nás krizovým řešením a on ukazuje, že nám může zejména ve fázích zápasu, kdy jsme v tlaku, účinně pomoci. Pavel je Plzeňák, patriot. Navíc si velice váží toho, že je ve Viktorii a na tréninku pracuje velmi dobře.

O ligovém finiši. Už od utkání v Liberci pozoruji na hráčích daleko větší koncentraci, bojovnost, které jim pomáhají otočit nepříznivý stav zápasu. To je pro nás určitě povzbuzující, ale pořád to nic neznamená, do konce ligy zbývá ještě pět kol. Je to ale samozřejmě příjemnější, než kdybychom zápas nedokázali otočit. Jdeme si za svým snem a jsem rád, že se soustředíme jen na své nejbližší soupeře a neohlížíme se na to, jak si vedou naši konkurenti.

O karetním ohrožení hráčů před zápasem se Spartou. Klukům jsem to před zápasem zbytečně nepřipomínal, i když oni to v hlavách asi podvědomě mají. Bylo by ale špatné, kdyby v soubojích při zápase kvůli kartám uhýbali. Spíše je tlačím k tomu, aby byli disciplinovaní. Když už má karta přijít, tak ať přijde po nějakém obranném zákroku než za odkopnutý balon nebo za řeči. Máme hned několik ohrožených hráčů, ale v utkání s Brnem kluci z tohoto ohledu obstáli. Jediný, kdo si na Spartě kvůli kartám nezahraje, je Aleš Matějů. Byl z toho docela špatný, že v takovém zápase nebude moci nastoupit.

O nedělním utkání na Spartě. Jsem moc rád, že jsme zvládli dva těžké zápasy se Zlínem i s Brnem a na Letnou i díky tomu pojedeme se slibným náskokem. Utkání na Spartě ale bude určitě velice těžké.