Z porážky 1:2 v prvním utkání čtvrtfinále v Teplicích radost neměl, ale jedno pozitivum na něm trenér fotbalistů FC Viktoria Plzeň Miroslav Koubek našel.

„Dali jsme v zápase prostor hráčům, kteří nejsou aktuálně tolik vytížení. To, že jsme dostali do herní praxe celý balík hráčů, je pro nás plus," míní trenér Miroslav Koubek.

Klopýtnutí v poháru nemusí nic znamenat, Plzeň má k dobru středeční odvetu.

Případné zaváhání v utkání doma proti Brnu by už ale mohlo být komplikací. Jenže kouč Viktorie plánuje stoprocentní bodový zisk. „V utkání bude nutné vyhrát, je to náš jednoznačný cíl," prohlašuje zkušený kouč.

Kouč Viktorie ví, že do Plzně přijede dobře organizovaný protivník. „Brno je zejména v defenzivě velice kompaktní. Bude čekat na jakoukoliv brejkovou příležitost, na naši chybu, na standardní situace. Musíme být ve střehu," upozorňuje Koubek.

Navíc Brnu se v lize daří. „Do Plzně přijede tým, který poprvé na jaře prohrál až v minulém kole v Liberci," připomíná Koubek.

Kvalitu soupeře respektuje i brněnský kouč Václav Kotal. „Plzeň považuji za největšího favorita ve hře o titul, doma ještě neztratila ani bod. Navzdory této bilanci je naším cílem hrát aktivně a potvrdit stoupající formu v posledních zápasech. Citelně nám do konce ligy bude chybět zraněný Zoubele, který je naší velkou oporou," lituje Kotal.

Domácí kouč Miroslav Koubek bude postrádat Pavla Horvátha, otazník vidí i nad startem Daniela Koláře. „Z opakované virózy se naopak úspěšně zotavuje Václav Pilař," kvituje trenér Viktorie.

Jak už je v Plzni zvykem, zítřejší duel s Brnem bude sledovat opět napěchovaná Doosan Arena. „Veškeré sektory určené po domácí příznivce jsou beznadějně vyprodané, utkání bude přihlížet přes jedenáct tisíc fanoušků," uvedl mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

To, že diváci mohou být dvanáctým hráčem, platí v Plzni dvojnásob. „Je tu vždy úžasná atmosféra, patří za to divákům dík. Hráče to žene a jsou schopni podávat lepší výkony," pochvaluje si Koubek.

Bude se v neděli plzeňský kouč radovat spolu s fanoušky z další výhry?

Vaněk věří, že pomohou diváci

V Brně se narodil a fotbalově tu vyrůstal až do svých osmnácti let, kdy přestoupil do pražské Slavie.

Za Brno nikdy ligu nehrál, takže zápasy proti týmu z rodného města pro něj příliš specifické nejsou.

„Jedině snad tím, že jsem se tam narodil, ale z týmu Zbrojovky skoro nikoho neznám. Nejvíce oba trenéry, pana Kotala s panem Šmardou, kteří mě vedli v Jablonci," vzpomíná Ondřej Vaněk.

Rychlý sled zápasů anglického týdne, kdy hráči během sedmi dnů sehrají tři utkání, čtyřiadvacetiletému fotbalistovi Viktorie potíže nedělají.

„Regeneruji dobře. Ještě nemám takové roky, aby mě něco bolelo," směje se.

V utkání Brnem bude stejně jeho spoluhráči spoléhat i na diváky. „Bude to těžký zápas, ale výhoda je, že hrajeme doma. Fanoušci v Plzni jsou výborní a věřím, že nás podpoří," dodává Ondřej Vaněk.